https://www.gerb.bg/bg

С протест Грета Тунберг блокира шведския парламент

Днес Грета Тунберг и десетки други активисти от екологични кампании са блокирали главния вход на шведския парламент в Стокхолм. Протестът е срещу последиците от климатичните промени и т.нар. политическо бездействие, обявиха от Reuters.

В интервю за информационната агенция тя е обвинила политиците в бездействие срещу глобалното затопляне, и заяви: „Това трябва да приключи. Достатъчно.“

Засега оставаме тук„, обяви също Тунберг, като обясни, че протестират срещу „продължаващото унищожаване на нашите животоподдържащи системи и на хората, които вече са загинали в резултат от климатичната криза.“

Според нея полиците не са предприели мерки и държавата все още се движи в грешна посока, докато емисиите продължават да се увеличават. Затова е и блокадата пред входа на парламента, като опит предупрежденията им да бъдат чути.

„Климатичната криза тепърва ще се влошава, затова е отговорност на всички нас, всички, които имат възможност да действат – да го направят. Насърчаваме всеки, който може, да се присъедини към нас и да се присъедини към движението за климатична справедливост“, допълни Тунберг днес.

Припомняме, че Грета Тунберг стана представително лице за младите еколози, като нейните седмични протести през 2018 г. пред шведския парламент бързо прераснаха в глобално младежко движение.

Миналата година Тунберг беше задържана от полицията и отстранена от протести в няколко страни, включително Швеция, Норвегия и Германия.

Въпреки това миналият месец британският съд я оправда по обвиненията в нарушение на обществения ред, като съдията постанови, че полицията не е имала правото да арестува нея и други участници в протеста в Лондон през 2023 г.

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Опозицията поиска оставката на Ганц

Бени Ганц, член на военния кабинет на Израел Лидерът на...

Войната на Путин събужда все повече Европа

Това беше внимателно хореографирана демонстрация на сила в Пекин...

Остава в ареста 77-годишният обвиняем за убийството в Новачене

Мярката му за неотклонение подлежи на обжалване

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Арестуваха в Благоевград американец, издирван от Интерпол

Полицията в Благоевград арестува американски гражданин, издирван от Интерпол. Идентифициран...

Ердоган: Нетаняху би накарал и Хитлер да ревнува с „геноцидните си методи“

Израелският премиер Бенямин Нетаняху е достигнал такова ниво с...

Етнически сблъсъци в столицата на Киргизстан

Около 30 души са поискали помощ от здравните власти

Задържаха над 800 души за престъпления, свързани с наркотици през април

Прокуратурата съобщи за 875 задържани лица през април за...

Египет отхвърли предложението на Израел за отварянето на ГКПП „Рафах“

Египет отхвърли предложението на Израел двете страни да се...

Коритарова: Първият участък на АМ „Хемус“ готов до края на годината

Премиерът Димитър Главчев увещавал регионалния министър Виолета Коритарова да...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg