https://www.gerb.bg/bg

Етнически сблъсъци в столицата на Киргизстан

Снимка: iStock

Около 30 души са се обърнали с искане за помощ от здравните власти след напрежение за центъра на столицата на Киргизия, Бишкек. 15 души са били откарани с Бърза помощ, на останалите е била оказана здравна помощ на място. Събирането на около 1000 души около хотел в центъра на Бишкек е било разпръснато и с водни оръдия, съобщава ТАСС.

Здравните власти съобщават, че лично министърът Алимкадир Бейшеналиев е посетил в болницата пакистански гражданин, който е сред пострадалите.

Органите за сигурност са прекратили струпването на хора около хотел в центъра на града тази нощ, където живеят предимно чужди граждани. На 13 май е бил терен за конфликт на етническа основа. За този инцидент се съобщава, че конфликт между чужди граждани и довел до сблъсъци с киргизи, при които са задържани около 10 души. В същото време е образувано наказателно дело за побой над местни жители, били са задържани трима чужденци. Тяхната националност не се съобщава.

Министерството на външните работи на Киргизстан преди няколко дни посъветва своите граждани временно да избягват да пътуват до Русия, след като Таджикистан предприе подобно действие миналия уикенд.

След като Русия арестува няколко мъже, включително двама мъже от Таджикистан и Киргизстан, за които Москва твърди че са са били замесени в терористичната атака срещу концертната зала „Крокус сити хол“ на 22 март.

Оттогава руски независими медии съобщават за случаи, свързани с малтретиране на граждани от Централна Азия, живеещи в Русия, но и за етническо напрежение в двете бивш съветски републики.

spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

СИГНАЛ ДО News24sofia.eu! Педофил ли е лицето Димитър Димов? (СНИМКИ)

Скандален сигнал поучи Информационна агенция News24sofia.eu от наша читателка,...

Катастрофа затрудни движението по бул. „Шести септември“ в Пловдив

Катастрофа между две леки коли затруднява движението по бул....

ЦИК официално обяви новите български евродепутати

Централната избирателна комисия (ЦИК) прие на свое заседание днес...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Израел уби лидер на Хизбула в Ливан

При въздушен удар, за който се твърди, че е...

ПП-ДБ в опозиция, отказват да са смокинов лист

Със съобщение на страницата на формацията във Фейсбук

Психично болен напада хора по улиците в няколко града

Психично болен мъж предизвика тревога в град Велико Търново, като...

Една трета от подкрепленията на Украйна се състоят от доброволци

Заместник-министърът на отбраната на Украйна Наталия Калмикова каза, че...

Христо Иванов даде вота си за мнозинство за реформи (ВИДЕО)

https://youtu.be/BZYcEQ5oZuM Съпредседателят на ПП-ДБ Христо Иванов гласува и на двата...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg