S&P понижи кредитния рейтинг на Украйна

News24sofia.eu

От CCC+ на CC за чуждестранна валута

Views 1836
0 0
Снимка: EPA / Информационна агенция News24sofia.eu

Международната рейтингова агенция S&P съобщи в петък, че е понижила дългосрочния суверенен кредитен рейтинг на Украйна в чуждестранна валута от CCC+ на CC.

В същото време агенцията потвърди краткосрочния рейтинг на Украйна в чуждестранна валута на C и краткосрочен рейтинг в местна валута.

Припомняме, че това се случва на фона на опитите за възобновяване доставките на украинско зърно, според постигнатото по-рано споразумение. 

Първите кораби бяха освободени от блокираните пристанища. 

Вчера посланиците на страните от Г-7 и Турция в Украйна пристигнаха в Одеса, за да свидетелстват за важността на изпълнението на споразумението за възстановяване на износа на украински храни.

Споразумение за износ на зърно и други хранителни продукти от пристанищата на Украйна беше подписано в Истанбул след четиристранна среща между Украйна, Турция, ООН и Русия на 22 юли.

Контакти и информация за автора:

News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

САЩ са приели повече от 100 000 украинци от началото на войната

САЩ са приели повече от 100 000 украинци за около пет месеца от началото на войната в Украйна. Така властите са изпълнили обещанието на президента Джо Байдън да предостави временно убежище на хората, част от най-голямото изселване на бежанци след Втората световна война. Това показват правителствени статистики, получени от CBS News. Десетките хиляди

Read More »