Руснаците напускат околностите на Харков (ВИДЕО)

News24sofia.eu
Views 10734
0 0
Снимка: EPA / Информационна агенция News24sofia.eu

Руските войски напускат покрайнините на Харков и се придвижват към руско-украинската граница.

Информацията потвърждава за BBC кметът Игор Терехов.

По негова информация руските военни са успели да окупират малка част от града само веднъж и не са останали там за дълго. Градът дълго време е бил обстрелван обаче, тъй като руските войски са били много близо.

Според него градът не е бил обстрелван от пет дни. Имало е само един опит на руснаците да изстрелят ракета към летището в Харков, но тя е била свалена от украинските сили за противовъздушна отбрана.

Сега в Харков е спокойно и хората постепенно се завръщат в града. Всички жители са снабдени с вода, газ и електричество„, информира още Терехов. За съжаление обаче много жилищни сгради са разрушени или повредени и предстои огромна реконструкция.

В събота сутринта съобщения за изтеглянето на руските войски от Харков дойдоха и от други източници.

Към обяд украинските агенции съобщават, че силите им са започнали контранстъпление в направлението Изюм.

Според Генералния щаб на ВСУ Русия съсредоточава усилията си върху задържането на завзетите линии и маршрути за снабдяване. Основната цел на руските войски е да установят пълен контрол върху територията на Донецка, Луганска и Херсонска област и да осигурят стабилността на сухопътния коридор към временно окупирания Крим, се казва в сутрешния доклад на Генералния щаб.

@news24sofia_tv ДЕН 80 ОТ #ВОЙНАТА В #УКРАЙНА: #Украйна е отбила #руските #войски на 40 километра от #Харков – ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ТИК-ТОК ЗА ОЩЕ #НОВИНИ #news24sofia ♬ original sound – News24sofia.eu

Контакти и информация за автора:

News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Руски изтребители разиграха отблъскване на въздушна атака в Балтийско море

Руски изтребители Су-27 са участвали в учения за отблъскване на симулативен въздушен удар по руския ексклав Калининград, съобщават „Ройтерс“ и „Интерфакс“. Ученията са се провели два дни, след като Финландия обяви, че възнамерява да кандидатства за присъединяване към НАТО, като се очаква Швеция да последва примера на скандинавската си съседка. Това ще доведе

Read More »