Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Роб Бауер: Времето в Украйна се измерва в човешки животи

Снимка: EPA/TOMS KALNINS

Ръководителят на военния комитет на НАТО Роб Бауер каза по време на посещение в Киев в четвъртък, че съюзниците на Украйна не трябва да бъдат твърде песимистични относно способността й да отблъсне руските войски и призова важни пакети с помощ да бъдат доставени бързо, предава „Ройтерс“.

Бауер ръководи първото официално посещение в Киев на военна делегация на НАТО от февруари 2022 г., когато Русия изпрати хиляди войници в Украйна в многостранна инвазия.

Войските на Киев са изправени пред недостиг на боеприпаси, снаряди и жива сила и са на заден крак на изток, където руските сили се придвижват напред.

Украйна се нуждае от още повече подкрепа. И вие се нуждаете от нея сега. Времето в Украйна не се измерва в дни, седмици или месеци. То се измерва в човешки животи. В съюзническите нации една седмица е седмица. В Украйна една седмица е майка, баща, дете, приятел, любовник, изгубен завинаги„, каза той пред Киевския форум за сигурност.

Той приветства устойчивостта и способността на Украйна да се приспособява бързо, като същевременно променя много аспекти на съвременната война.

Бауер се срещна и с началника на армията на Украйна Александър Сирски за разговори относно текущата бойна ситуация. Сирски каза във Фейсбук, че са били обсъдени доставките на боеприпаси и противовъздушната отбрана.

С външния министър Дмитро Кулеба Бауер е разговарял за перспективите за бойна подготовка на украинските военнослужещи и сътрудничеството на отбранителната промишленост, съобщиха от министерството.

Въпреки че светът може да е бил твърде оптимистичен през 2023 г., ние не трябва да правим същата грешка, като станем прекалено песимистични през 2024 г.„, каза Бауер на форума, изразявайки увереност в способността на Украйна да успее на бойното поле.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Fitch Ratings потвърди положителната перспектива на България във валутата „BBB“

Международната рейтингова агенция Fitch Ratings потвърди дългосрочния кредитен рейтинг на...

БСП търси най-достойните в листите за вота (СНИМКИ)

Иван Иванов очаква листа, която да спечели вота

Откриха корозирала авиобомба край София (СНИМКА)

Боеприпасът е унищожен от военнослужещи

Реклама

spot_img

Продължете да четете

САЩ готвят сурови санкции срещу китайски банки

Съединените щати подготвят санкции, заплашващи да изключат някои китайски...

20-годишна е заплашила с убийство майка си в София

Дъщерята е стиснала майка си за врата

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img