Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Регионалният министър скастри строителя на интерконектора

Снимка: архив БГНЕС

Имало е известно забавяне в довършителните работи по интерконектора с Гърция от страна на фирмата строител на тръбата спрямо обещания от нея график.

Това отчете след срещата си с всички отговорни страни по строителството на интерконектора с Гърция министърът на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков.

Частично, част от нещата са довършени, но, за съжаление, част от ангажиментите, поети с дата вторник и сряда, не са завършени. Имахме доста делови диалог и се надявам до неделя вечерта обектът да е готов на първи етап. Мога да кача, че строителният надзор е представил почти всички документи, но строителят, за съжаление, не действа в нужното темпо. Така че, днес имах малко остър разговор, като те поеха ангажимент до края на седмицата обектът да е готов„, каза министърът, който отново ще отиде на място в Хасково и Стара Загора, за да се увери в прогреса на строителните работи.

Сред неизпълнените строителни дейности, въпреки уверенията преди седмица, е монтаж на вентилатор в технологично помещение в Хасковско, нужен за противопожарната безопасност. Освен това оставало да се довърши и воден резервоар, но това още не е факт, ще се асфалтира и път до обекта.

Нямам обяснение защо, такова обяснение не ми беше дадено„, посочи Шишков.

Макар и доста толерантна към момента, държавата вече е поставила ултиматум – ако до 3 дни не се изпълнят ангажиментите, ще започне да налага санкции.

Днес на строителя му казах, че ако до 3 дена не представи протоколите, ДНСК ще му наложи актове. Ние бяхме стигнали до почти същото положение с надзора и мога да кажа, че надзорът влезе в релси. Не искам да се стига до санкциониране, но ако до 3 дни не представи документите, нямаме никакъв друг избор„, подчерта Шишков.

Няма обаче опасност проектът да не бъде завършен окончателно в срок – до 1 октомври, уверен бе шефът на регионалното ведомство. Веднага след завършването на строителните дейности в началото на другата седмица, ще се задейства получаването на Акт 15.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Русия удари село в Донецка област – има жертви

В резултат на ракетна атака срещу село Удачное в Донецка...

Великобритания праща бомби с лазерно насочване в Украйна

Новият пакет военна помощ на Обединеното кралство за Украйна ще...

Путин разкри: Първата ми визита в чужбина ще е в Китай

Руският президент Владимир Путин обяви в четвъртък намерението си да...

Литва и Беларус си размениха обвинения за провокации

Литва и Беларус си размениха обвинения за провокации. Това съобщи...

Двама младежи от Калипетрово са в ареста заради порнографски материали с деца

Двама младежи от Калипетрово са в ареста заради порнографски...

Премиерът на Хаити подаде оставка

Министър-председателят на Хаити Ариел Хенри подаде оставка, съобщава "Ройтерс"....

Доклад на ОССЕ: Хиляди украинци са незаконно задържани от Русия

Незаконното задържане на цивилни украинци в окупираните от Русия...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Евродепутатите се разтревожиха от руските имоти в България

Европейският парламент призовава за твърд отговор срещу руската намеса. Евродепутатите...

Новият пакет военна помощ на САЩ тръгва за Украйна до дни

Първите доставки на американска военна помощ, включително тактически ракети...

NYT: Разузнаването убедило Майк Джонсън за помощта за Украйна

New York Times предложи на читателите своята визия за...

Великобритания праща бомби с лазерно насочване в Украйна

Новият пакет военна помощ на Обединеното кралство за Украйна ще...

Седем години затвор за военния, убил полицай в Пловдив

Престъплението е извършено през 2018 година

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img