Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Радев: България очаква стратегически инвеститор от Германия

България има натрупан достатъчно опит и е готова да привлича инвестиции не само в добив на суровини, а и във сфери с висока добавена стойност. Очакваме стратегически инвеститор от Германия, който да издигне на качествено ново ниво отношенията между бизнеса и институциите. Това заяви държавният глава Румен Радев, който проведе среща с германския си колега Франк-Валтер Щайнмайер, съобщиха от президентството.

Двамата разговаряха в рамките на Срещата на върха на Инициативата „Три морета“, домакинствана тази година от президента в София. Припомняме, че самият Щайнмайер заяви в изказването си на срещата, че сме изправени пред едни и същи големи предизвикателства. Германия също подкрепя целите на инициативата „Три морета“ да се укрепи свързаността, сигурността и добруването между народите. Искаме да се ангажираме още повече за изпълнението на тази цел, когато конкретните проекти съвпадат с нашата визия за по-зелена Европа, обясни той.

Би следвало да има сближаване с Източна и Западна Европа, като трябва в пълна степен да се възползваме от тази инициатива, настоя Щайнмайер.

ЕС изпълнява стратегиите си за свързаност и това съвпада с идеята на инициативата. Той вярва в икономическите изгоди на интеграцията въз основа на система за търговия, основана на правила. Сътрудничеството трябва да продължи, както и спазването на човешките и социалните права, категоричен бе немският президент.

В рамките на Европа и САЩ ще укрепим доброто не само на нашите граждани, но и на нашия модел на сътрудничество в световен мащаб. Германия се ангажира да преследва тези цели с всички партньори от инициативата „Три морета“.

Президентите отбелязаха още отличния политически диалог и сътрудничество в сферата на икономиката, което запазва позитивната си динамика въпреки последиците от пандемията. Обща бе позицията, че професионалното обучение, което страната ни развива с подкрепата на Германия, е инвестиция в последващото разширяване на двустранния икономически и инвестиционен обмен.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Съд в Париж осъди сепаратист от ЕТА

Егоиц Урутикоетксеа получи 2 години условно

Дипломатическата война между Русия и Латвия продължава

Кремъл реши да изгони двама латвийски дипломати

Русия удари село в Донецка област – има жертви

В резултат на ракетна атака срещу село Удачное в Донецка...

Великобритания праща бомби с лазерно насочване в Украйна

Новият пакет военна помощ на Обединеното кралство за Украйна ще...

Путин разкри: Първата ми визита в чужбина ще е в Китай

Руският президент Владимир Путин обяви в четвъртък намерението си да...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Харков е без ефирна телевизия

В Харков и най-близките населени места все още няма...

13-годишно момче пострада след сбиване в Шуменско

13-годишно момче пострада след сбиване в село Габрица, община...

Депутатите одобриха 250 млн. лева ежегодна подкрепа за „Мини Марица Изток“ до 2029-а

Депутатите приеха решение за осигуряване на средства на "Мини...

Пеевски и Борисов заедно на среща с миньорите (СНИМКИ)

Обещано и изпълнено. Това заявиха лидерите на ГЕРБ и...

Започна строителството на 1000 паркоместа на Терминал 2 на летище София

Започва строителството на открит паркинг на Терминал 2 на...

Юлия Навалная: От Путин може да се очаква всичко

Кремъл води отдавна войната си в сърцето на Европа

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img