Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Путин окуражава руските фирми да правят бизнес в Крим

Снимка: EPA / Информационна агенция News24sofia.eu

Големите руски компании трябва да спрат да се страхуват от въздействието на западните санкции и да започнат да правят бизнес на Кримския полуостров. Това заяви руският президент Владимир Путин на среща за социално-икономическото развитие на Крим и Севастопол.

Има всички условия за големи руски бизнес структури, които, честно казано, се страхуваха от някакви санкции. Вече няма от какво да се страхуват. Сега те могат спокойно да дойдат, включително и банки, на полуострова и да работят активно в региона„, увери той.

Путин подчерта, че е необходимо да се започне въвеждането на обещаващи продуктови линии и увеличаване на кредитирането на ключови регионални индустрии, за да може икономиката да просперира.

Признавайки, че западните санкции създават определени проблеми за бизнеса, особено в банковия сектор, Путин припомни, че сегашната ситуация „открива и нови възможности“ за руските инвеститори и предприемачи.

Във връзка с наложените от Запада санкции на Русия вчера Путин предупреди, че инфлацията и безработицата ще се повишат и ще са необходими структурни промени в икономиката.

Той заяви, че конфликтът в Украйна е бил само претекст за санкциите срещу страната му.

Припомняме, че как се развиха събитията около анексирането на Крим през 2014 година: В нощта на 22 срещу 23 февруари руският президент Владимир Путин свика среднощна среща с ръководителите на службите за сигурност, за да обсъдят отстраняването на сваления украински президент Виктор Янукович. В края на срещата Путин отбеляза, че „трябва да започнем да работим по връщането на Крим на Русия.“

На 23 февруари в кримския град Севастопол се проведоха проруски демонстрации. На 27 февруари руски войски без отличителни знаци превзеха Върховния съвет (парламента) на Крим и други стратегически обекти на полуострова. Това доведе до инсталирането на проруското правителство на Сергей Аксьонов в Крим, провеждането на референдума за статута на Крим и обявяването на независимостта на Крим на 16 март 2014 г.

Този референдум не беше признат от повечето страни в света. Русия официално включи Крим като два руски федерални субекта — Република Крим и федералния град Севастопол на 18 март 2014 г. След анексирането Русия увеличи военното присъствие на полуострова и използва ядрени заплахи, за да затвърди новото статукво.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Русия удари село в Донецка област – има жертви

В резултат на ракетна атака срещу село Удачное в Донецка...

Великобритания праща бомби с лазерно насочване в Украйна

Новият пакет военна помощ на Обединеното кралство за Украйна ще...

Путин разкри: Първата ми визита в чужбина ще е в Китай

Руският президент Владимир Путин обяви в четвъртък намерението си да...

Литва и Беларус си размениха обвинения за провокации

Литва и Беларус си размениха обвинения за провокации. Това съобщи...

Двама младежи от Калипетрово са в ареста заради порнографски материали с деца

Двама младежи от Калипетрово са в ареста заради порнографски...

Премиерът на Хаити подаде оставка

Министър-председателят на Хаити Ариел Хенри подаде оставка, съобщава "Ройтерс"....

Доклад на ОССЕ: Хиляди украинци са незаконно задържани от Русия

Незаконното задържане на цивилни украинци в окупираните от Русия...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

ИТН: Борисов и ДПС контролират служебния кабинет

Служебното правителство е изцяло на ГЕРБ и някъде там...

Елена Йончева приема номинацията от ДПС за евродепутат

В профила си във фейсбук Елена Йончева благодари на...

Соломоновите острови на кръстопът между Китай и САЩ

Соломоновите острови са в очакване за сформирането на правителство,...

ГЕРБ искат оставка на зам.-кметове на София и шефа на ОП „Гробищни паркове“

Настояваме до края на деня Васил Терзиев да поиска оставките...

Нови разкрития в News24sofia.eu за намушканата жена в софийския квартал „Надежда“ 4 (СНИМКИ/ВИДЕО)

СДВР издирва 28 - годишен мъж, който е криминално проявен, научи още News24sofi.eu

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img