Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Протестна пустота в столицата в очакване на съществения двубой

Без протести в неделния ден в столицата, видя на място през целия ден екипът на News24sofia.eu.

Припомняме, че първоначално за 15 май бяха анонсирани три протеста, основният от които на превозвачите, които се заканиха да блокират София със стотици камиони и автобуси. Той обаче бе отменен за 18 май, за която и дата бе първоначално анонсиран.

Пълно с полиция е обаче в столичния център, като няколко хиляди служители на МВР са командировани, за да пазят обществения ред. Причината обаче не са протестите, а предстоящият двубой за Купата на България между ЦСКА и Левски, към който има безпрецедентен от години интерес от привържениците и на двата тима. Към 13 часа агитките на двата тима вече се обособяват – „армейските“ фенове са основно в района около езерото „Ариана“ и ул. „Цар Иван Асен II“, докато поддръжниците на синия тим са концентрирани около ул. „Граф Игнатиев“ и бул. „Драган Цанков“.

От 10.00 ч. пък бе предвиден общонароден митинг – протест, организиран от Национално движение „Крумови закони“. От 12.00 часа трябваше се проведе и митинг под наслов „Общобългарски поход за мир и неутралитет“. Екипът на Информационна агенция News24sofia.eu на място обаче установи, че събирания на хора, като изключим групи от туристи, по центъра на столичния град нямаше. Нямаше и особено автомобилно движение по жълтите павета. Нямаха информация и за готвени протестни манифестации и полицаите на място, които ни отговориха, че са командировани, за да охраняват мача между ЦСКА и Левски, а за готвени протести не знаели.

Преди дни излезе информация и за трети готвен протест под наслов „Незабавна оставка на кабинета Петков“ от 18.00 часа пред сградата на Министерския съвет на бул. „Дондуков“ №1. Искане за провеждането му обаче не е подадено в Столичната община, като няма информация дали ще се проведе. Това обаче не е особено вероятно предвид това, че именно в следобедните часове контролът на органите на МВР ще е особено значителен след започването на футболната среща.

Отделно от това от 9 сутринта жълтите павета бяха затворени и от полумаратон, както и велошествие. Има и промяна в графика на градския транспорт.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Съд в Париж осъди сепаратист от ЕТА

Егоиц Урутикоетксеа получи 2 години условно

Дипломатическата война между Русия и Латвия продължава

Кремъл реши да изгони двама латвийски дипломати

Русия удари село в Донецка област – има жертви

В резултат на ракетна атака срещу село Удачное в Донецка...

Великобритания праща бомби с лазерно насочване в Украйна

Новият пакет военна помощ на Обединеното кралство за Украйна ще...

Путин разкри: Първата ми визита в чужбина ще е в Китай

Руският президент Владимир Путин обяви в четвъртък намерението си да...

Литва и Беларус си размениха обвинения за провокации

Литва и Беларус си размениха обвинения за провокации. Това съобщи...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Четири жертви след рекордните валежи в Дубай

Смъртните случаи от проливни дъждове по-рано тази седмица в Обединените...

Сръбските общини в Косово решават съдбата на кметовете албанци

Жителите на четири общини с преобладаващо сръбско население в...

Делегация на Пхенян е на визита в Москва

Севернокорейска делегация, водена от Ри Чол Ман, заместник министър-председател...

БСП вече иска отлагане на либерализацията на електроенергия с 3 години

БСП ще иска отлагане на либерализацията на енергийния пазар...

Нинова: И Главчев ли иска да пътува?

Дали Димитър Главчев или Даниел Митов е служебен външен...

Държавният департамент все още вижда проблеми с правата в България

Няма съществени промени в състоянието на правата на човека...

Зеленски забрани хазарта за военните

Ключово решение за хода на войната

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img