Повече от 20 000 украинци са пристигнали у нас от началото на войната

Views 3161
0 0
Снимка: EPA / Информационна агенция News24sofia.eu

Над 20 000 украински граждани са пристигнали в България в период от 24 февруари до днес, информира БНТ. Те са влезли на българска територия през различни гранични пунктове на българо-румънската граница, съобщават от Главна дирекция „Гранична полиция“ (ГДГП).

От началото на войната между Русия и Украйна бежанския поток се увеличава ежедневно. Бежанците се насочват главно към Румъния, Молдова и Полша. Броят на хората бягащи от войната вече надхвърли 1 милион.

Доброволци от Русе, съдействащи на Българския Червен кръст с посрещането на бежанци при „Дунав мост“, очакват бежанският поток към България да се засили през следващите дни.

Хотелиери обявиха готовност да предложат помощ и да подслонят украински граждани, които имат нужда от това.

Правосъдният министър Надежда Йорданова заяви, че пристигащите в страната украински граждани ще могат да получат безплатна правна помощ от НБПП.

Контакти и информация за автора:

Екип на News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Варненски хотели вече не успяват да осигурят подслон на украинските бежанци

Украински бежанци са помолени да напуснат хотелите във Варна и сами да си търсят подслон. Хотелиерите, които ги приютиха безплатно вече нямат пари да ги обгрижват, съобщи News.bg. В един от хотелите край Варна са настанени 140 души и досега собственикът е успявал да покрие разходите за ток и храна, […]