Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Пламен Николов действа с риск, но с премерен риск (ВИДЕО)

Като начин, по който ще действа като премиер, ако бъде избран за такъв, номинираният от ИТН Пламен Николов заяви опита си от бизнеса: „Действам с риск, но с премерен риск.“

В студиото на „Панорама“, Николов подчерта, че той все още не е премиер, не е избран и все още е само номиниран. Николов вярва в себе си обаче и в това, че ще се справи на премиерския пост, тъй като може да учи бързо. „Смятам да прелея този бизнес опит в управлението на държавата, а за отношенията с досегашния си работодател ще решава след като мине гласуването в Народното събрание“.

Пламен Николов отказа да посочи имена от бъдещото правителство.

Разговорите и консултациите с останалите парламентарни партии предстоят другата седмица, но Николов увери, че най-вероятно няма да обявят останалите имена в последния момент преди гласуването в пленарна зала.

Пламен Николов обясни, че след преминалите разговори е останал с впечатлението, че няма никакви кардинални различия с ДБ, ИСБНИ, а и дори и с БСП. Не отговори на въпрос обаче дали ще бъде подписано споразумение.

Ние искаме да предложим управление с наши политики. Предпочитаме да управляваме сами„, заяви Пламен Николов, с което потвърди, че правителството на ИТН ще е кабинет на малцинството.

На въпрос дали управлението му ще бъде „чегъртане“ или „с талант“, Пламен Николов заяви, че ще бъде по-скоро второто. Най-вероятно има неща и за чегъртане, но със сигурност това няма да е приоритет и основна дейност. Каква България иска Николов – „просветена“, бе отговорът му и приоритети: образование, иновации и култура.

Той увери, че решенията и управленията няма да бъдат негови лични, като такова е и разбирането в самата партия „Има такъв народ“ – министерски съвет е по-скоро добре сработен мениджърски екип, а най-силният човек в държавата е народът. „Ние сме парламентарна република, а опитът ни досега от последното десетилие“, Николов определи като недобър.

Отговори по конспекта:

Предстоят тежки и трудни решения за Маришкия басейн.

Данъците няма да бъдат вдигани.

Трябва да се подготвим за нова ковид вълна.

Сериозна съдебна реформа, като начало закриване на специализираните прокуратура и съд. За други промени обаче Николов не говори.

За Република Северна Македония: Може би трябва да се направи ревизия на самия договор или да се отиде на преразглеждането му. „Няма да притесняваме своите братя и няма да ги лишаваме от възможността за европейското им развитие.Ще има обмисляне на политиката сред експертите в ИТН, тъй като проблемът с неизпълнението на клаузи от договора стои, обясни Николов. Със сигурност обаче политиката няма да е линия на конфронтация, увери той.

spot_img

Реклама

spot_img
Тодор Стефанов
Тодор Стефановhttp://www.news24sofia.eu
Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.

Още от рубриката

Съд в Париж осъди сепаратист от ЕТА

Егоиц Урутикоетксеа получи 2 години условно

Дипломатическата война между Русия и Латвия продължава

Кремъл реши да изгони двама латвийски дипломати

Русия удари село в Донецка област – има жертви

В резултат на ракетна атака срещу село Удачное в Донецка...

Великобритания праща бомби с лазерно насочване в Украйна

Новият пакет военна помощ на Обединеното кралство за Украйна ще...

Путин разкри: Първата ми визита в чужбина ще е в Китай

Руският президент Владимир Путин обяви в четвъртък намерението си да...

Литва и Беларус си размениха обвинения за провокации

Литва и Беларус си размениха обвинения за провокации. Това съобщи...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Армения върна 4 села на Азербайджан

Разположени на тяхната обща граница

Николай Денков: Аферата с „Митниците“ е скалъпена

Няма съмнение, че историята с митници е скалъпена. Асен...

Радев поде кампания за домакинство на Зимните младежки олимпийски игри 2028 г.

Президентът Румен Радев предлага България да се кандидатира за домакин...

Георги Гвоздейков организира изборите

Министърът на транспорта Георги Гвоздейков ще организира провеждането на...

Норвегия призова за възобновяване на финансирането на Агенцията за палестинците

Норвегия призова международните донори във вторник да възобновят плащанията...

Костадинов очаква нова-стара сглобка след 9 юни (ВИДЕО)

Парламентарната група на "Възраждане" очаква ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img