Патриотите чуха в обръщението на Радев план за мнозинство ДПС – БСП

Прочитания 5446
0 0

ВМРО приема датата 4 април 2021 г., определена от президента за ден на изборите за народни представители. Този акт е негово конституционно правомощие, посочват в изявление от партията.

ВМРО не приема обаче опитите за радикална промяна на изборното законодателство.

Припомняме, че от ГЕРБ също направиха изявление 20 минути след обръщението на държавния глава, в което заявиха, че те няма да припознаят предложенията, дадени от институцията.

От ВМРО посочват, че идеята за гласуване по пощата създава огромна заплаха за изкривяване на изборните резултати като вмешателство на чужда държава и представлява изключителна заплаха на националната ни сигурност.

Тази държава според патриотите е Турция. „Това би дало възможност на неосманиста Ердоган, който многократно е заявявал сърдечните си претенции към части от българската държава, да организира изпращането на гласове дори от починали преди десетилетия български граждани.

ВМРО – Българско национално движение изразява надежда предложението на президента за гласуване по пощата да не е обмислен план за формиране на мнозинство ДПС – БСП в следващия мандат. Още повече, че такива промени на Изборния кодекс трябва да се правят след внимателен анализ и сериозно публично обсъждане, за което няма време.

Потвърждаваме принципната си позиция, че не бива да се прави промяна в Изборния кодекс в последния момент.

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Нина Александрова

editor
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Не датата, а легитимността била ключова за изборите

Обявената от президента дата е напълно очаквана. Ключово обаче за тези избори е легитимността на резултатите. Това заяви пред БНР политологът Кънчо Стойчев. Димитър Ганев пък коментира, че към изборите трябва да има доверие. На пистата загряват партии и институции, които отсега искат да атакуват легитимността. Вотът с машините е

Read More »