https://www.gerb.bg/bg

Първи присъди в Русия за „ЛГБТ екстремизъм“

Снимка: iStock

Две съдилища в Русия издадоха първите присъди във връзка с ЛГБТ движението, което беше определено като екстремистко миналата година, съобщава „Ройтерс“.

Съд във Волгоградска област призна мъж за виновен в „показване на символи на екстремистка организация„, след като той е публикувал в интернет снимка на ЛГБТ флаг.

Артьом П., който беше осъден да плати глоба от 1000 рубли, призна вината и се разкая, като заяви, че е публикувал изображението от глупост„, посочи съдът.

В понеделник съд в Нижни Новгород, източно от Москва, осъди на пет дни административно задържане жена, която била в кафене, когато мъж се приближил до нея и я помолил да свали обеците си във формата на жаба, показващи изображение на дъга – символ на ЛГБТ движението.

Жената била извикана в полицейското управление, след като мъжът, заснел срещата, я публикувал в интернет.

Предстои следващата седмица да бъде възобновен съдебен процес в Саратов в Югозападна Русия срещу фотограф, публикувал изображения на знамена с дъга в „Инстаграм“.

Знамето на дъгата представлява общността на лесбийките, гейовете, бисексуалните и транссексуалните. Руското законодателство забранява на всеки в страната да „показва символите“ на организации, които счита за екстремистки – списък, който включва и социалната мрежа Meta.

Върховният съд на Русия забрани „ЛГБТ движението“ през ноември миналата година, затягайки ограниченията върху изразяването на сексуалната ориентация и половата идентичност.

Закон, приет миналия юли, забрани юридическите или медицинските промени на пола за транссексуални руснаци, а друг закон, забраняващ насърчаването на „нетрадиционни“ сексуални отношения, се обсъжда повече от десетилетие.

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Вицепрезидентът на Иран поема временно функциите на президент

След смъртта на Ебрахим Раиси, който загина при катастрофа с хеликоптер

Бойко Борисов и Фандъкова да отговорят за приватизацията на лифтовете, искат в СОС

Столичният общински съвет ще заседава извънредно заради две наболели...

Израел възнамерява да разшири офанзивата в Рафах

Израел възнамерява да разшири военната си офанзива в град...

Само в News24sofia.eu! Букмейкърите се активираха в навечерието на изборите 2 в 1

Редица сайтове за онлайн залози се активизираха в навечерието...

Папата отново призова за преговори за мир в Украйна

Папа Франциск в интервю за журналисти от американската телевизионна...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Росен Карадимов: ББР – невероятно капитализирана и в изключително добро финансово състояние

В новата стратегия на Българската банка за развитие (ББР) се обмисля...

Социалните работници недоволни от увеличението на заплатите си

Настояват за второ повишение и заплашват с протести

Назначиха нов директор на столичната УМБАЛ „Св. Иван Рилски“

Назначиха нов директор на столичната УМБАЛ "Св. Иван Рилски"....

Временно затвориха 7 магазина, заведения и центрове за яйца за Великден и Гергьовден

При проверки във връзка с празниците Великден и Гергьовден Българската...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg