Опитите за влияние върху Комисията по досиетата – нито тайни, нито от вчера

Views 3411
0 0
Снимка: БГНЕС

Преди избори обикновено винаги се вадят темите за досиетата. Опитите за влияние върху комисията не са от вчера и не са тайни. Това заяви пред БНР председателят на комисията по досиетата Евтим Костадинов.

Той обясни, че няма логично обяснение за редуцирането и подмяната на състава на Комисията, която с години работи с изтекъл мандат.

Според него тя би могла да функционира със седемчленен състав, докато в момента те са деветима.

По думи на Костадинов работата на Комисията тепърва започва. Направена е средноевропейска база за съхранението и използването на архива и е създадена организация, нямало е обаче финансови средства за дигитализацията.

Тепърва започва изследването, може би оттам настръхва големият страх. Защо се игнорират проверките за служителите по класифицираната информация, които работят към съответните ведомства, отбеляза Костадинов.

Предстои коалиционен съвет, на който Обединените патриоти ще настояват за категорично решение по темата за съдбата на Комисията.

По думи на зам.-председателя на НФСБ Борис Ячев ГЕРБ са оттеглили подкрепата си заради „нелепи твърдения, че редуцирането на комисията ще доведе до закриването ѝ и че Красимир Каракачанов се опитва да сложи ръка върху членовете на комисията„.

Контакти и информация за автора:

Екип на News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

На съд отива мъж, удушил съпруга на сестра си в Севлиево

На съд отива мъж, удушил съпруга на сестра си в Севлиево, съобщи прокуратурата. Престъплението е станало на 20 юли миналата година в жилищен блок. По време на разследването е установено, че убийството е извършено в състояние на силно раздразнение. Пострадалият го нападнал с нож в състояние на тежко алкохолно опиване и от поведението […]