Огнян Герджиков: НДСВ няма да е патерица

Views 10274
0 0
Снимка: архив БГНЕС

Не обичам патериците. Много хора имат много добри спомени от НДСВ и затова имаме място отново в трудното политическо време. Дали сами, или с други, все още не се знае. Toва заяви бившият служебен премиер проф. Огнян Герджиков пред bTV.

Проф. Герджиков ще запомни 48-ото Народно събрание с ниска продуктивност, много напразни обороти, много малко градивност и лошо отношения в парламента. Изглежда, че се завъртяхме в посока надолу и съставът на парламента не е най-качественият, посочи бившият служебен премиер. Според него има много злоба и неумение да се подхожда конструктивно с добър тон в Народното събрание.

Той е убеден, че след няколко месеца изборното законодателство ще бъде променено отново. Развитите страни подготвят законите с години, а ние ги подготвяме с дни, а след това ги променяме, възмутен е проф. Герджиков, който постави оценка 2.50 за изработването на законодателството у нас.

Той посочи, че има едно заиграване с референдумите за свикване на Велико Народно събрание за промяна на държавния модел на управление. Президентските републики в света са много малко, открои проф. Герджиков и добави, че България няма исторически опит в подобно нещо.

Проф. Герджиков постави отлична оценка на служебното правителство, защото великолепно се справили със задачите си. Той определи Гълъб Донев като балансиран, точен и добър министър-председател. Служебното правителство е една патерица, която изигра много добра роля, отсече той.

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Софи Димитрова

Софи Димитрова се присъединява към екипа на Информационна агенция News24 през април 2019 година.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Без увеличение, а и отпадане на таксата при джипитата, искат от „Заедно за теб“

Лекарите получават увеличение всяка година от НЗОК