Официално: „Северен поток 2“ е готов

Прочитания 2823
0 0
Снимка: архив EPA/News24sofia.eu

Противоречивият газопровод „Северен поток 2“ е завършен тази сутрин. Това съобщава ДПА, позовавайки се на изявление на председателя на изпълнителния съвет на руската компания „Газпром“ Алексей Милер.

Очаква се руският газов гигант да започне да доставя газ до Германия през новия тръбопровод през октомври.

Строителството трябваше да завърши през 2019 г., но беше забавено поради съпротивата на САЩ, за които „Северен поток 2“ е геополитически проект на Русия. Вашингтон наложи санкции срещу някои организации, свързани с изграждането на газопровода.

Правителството на САЩ постоянно критикува проекта, тъй като според Вашингтон той прави Европа твърде зависима от Русия за енергийните й доставки.

Въпреки това през юли Вашингтон и Берлин се споразумяха да предприемат мерки, ако Русия се опита да използва енергетиката като оръжие или да пристъпи към по-нататъшни агресивни действия срещу Украйна.

Тръбопроводът ще доставя 55 милиарда кубически метра газ годишно от Русия под Балтийско море до Германия.

Контакти и информация за автора:

Редакция на News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

"Сиела Норма" иска яснота от ЦИК за изборите

Закъснялото определяне на методиката, която ЦИК разписва за начина, по който ще проведат изборите, ще усложни работата на фирмата-доставчик на изборните машини. На базата на тази методика се пише софтуерът за машините за гласуване. Това заяви пред БНР Веселин Тодоров, изпълнителен директор на „Сиела Норма“ – фирмата, доставяща и обслужваща машините […]