Никой не е честен с миньорите, според Делян Добрев

Прочитания 21837
0 0

Има едно пълно информационно затъмнение на миньорите с Националния план за възстановяване и устойчивост. Това заяви бившият енергиен министър Делян Добрев в сутрешния блок на БНТ по повод предстоящия протест на миньорите от комплекса Мини „Марица-изток“.

Никой не разговаря открито и честно с миньорите, те не участват в Плана и не знаят каква дата ще бъде записана за закриването на въглищните централи, посочи Делян Добрев.

По думите му проблемите на миньорите са свързани с това, че Европа има политика по затрудняване на производството на електроенергия с въглища.

Според него основният проблем не е недоволството, а това, че ситуацията в страната ще стане трудна точно заради високата цена на електроенергията. Държавата изпусна своя шанс да направи нещо, защото провалът на първия служебен кабинет на Румен Радев е, че не сложи никакъв буфер да защити предприятията и да им помогне, изтъкна бившият енергиен министър.

При нов парламент дори да няма правителство, може да се приеме нова актуализация на бюджета и да се заложат нови средства, с които да се омекоти кризата с тока, посочи Делян Добрев.

Вместо да заложат средства и мерки за справянето на кризата с тока и енергетиката, се занимаваха с изчегъртването на ГЕРБ, недоумява Добрев.

За 12 години на управлението на ГЕРБ цената на тока била 70 лева на мегаватчас, а за вчерашния ден цената за тока била 576 лв. Днес цената на тока щяла да бъде близо 600 лева, отчете Добрев. Цялата сметка ще я плати българският потребител през цените на продуктите.

Според него не трябва да се спира износът на електроенергия.

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Нина Александрова

editor
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Иван Гешев оспорва пред КС даването на активите на Бюрото по защита на министерството

Главният прокурор Иван Гешев е внесъл в Конституционния съд искане да се обяви за противоконституционна разпоредбата от Закона за защита на лица, застрашени във връзка с наказателно производство (ЗИДЗЗЛЗВНП). Иван Гешев оспорва параграф 25 от Преходните и заключителни разпоредби на закона, с който управлението на дълготрайните материални активи, ползвани от […]