Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Ние идваме: Коалицията БСП, ДПС и ГЕРБ настоява корупцията да управлява България

„Ние идваме!“ остро протестира срещу приетите вчера на второ четене от правната комисия в Народното събрание промени в Изборния кодекс. В своя позиция формацията обявява, че промените са насочени срещу честността на изборите и срещу правата на българските граждани.

Тази безумна нощ в парламента ни върна много дни назад. Всички в страната трябва да са наясно, че коалицията между БСП, ДПС и ГЕРБ и днес настоява корупцията да управлява България. Дисциплинираното им гласуване махна Обществения съвет към Централната избирателна комисия, защото очевидно свободните граждани ще гледат в ръцете на назначените от партиите им лица.“, заявяват от „Ние идваме!“.

Според гражданското сдружение се затруднява или дори става невъзможно гласуването на българите зад граница, както и изборът на техни представители в район „Чужбина“, въпреки „често развяваното родолюбие“ и големия брой наши сънародници, които живеят извън страната. От организацията посочват още, че едно от постиженията на парламентите след протестите е зачеркнато с „голяма корумпирана линия“, защото превръщането на машините в излишен предмет отново отваря широко вратите за корупцията.

За да опорочиш няколко стотин хиляди гласа са нужни пари и механизъм това да се случи. За да се възползваш от тези гласове в името на властта, се налага после да върнеш услугата на този, от когото си взел парите. Така корупцията в управлението е гарантирана още преди да са дошли изборите„, подчертават от „Ние идваме!“.

От формацията заявяват също, че корупцията е гарантирана с гласовете на ГЕРБ, ДПС и БСП. „Всички трябва да знаят това, когато говорят за партии на промяната и партии на миналото. Опитите за мимикрия на БСП вече са излишни. В миналия парламент спасението се наричаше Крум Зарков. В този парламент спасение няма„, допълват от гражданското сдружение.

Според организацията до това се е стигнало заради недалновидната политика от „партиите на промяната“, които останали в малцинство, и заради реваншистката политика на „партиите на корупцията“ при управлението на Бойко Борисов. „Днес отново се разиграва жалка комедия, в която депутатите отварят вратата за подправените протоколи и пуснатите накуп бюлетини, а „добрият“ Борисов ги моли да не са толкова крайни. Има ли още кой да вярва в този жалък цирк„, питат от „Ние идваме!“ и обявяват, че ще подкрепят всеки протест, който защитава трудно извоюваните права за гражданите.

Перверзията властта да се взема с измама винаги има край и, ако тези, които са в Народното събрание, не го разберат сами, то ще им го обясним отново от площадите. Това е истинският избор пред депутатите, които трябва да гласуват промените в Изборния кодекс на второ четене. Жалко е историята да се повтаря, но който не е схванал първия път, ще се наложи да отиде на поправителен„, коментират от формацията.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Русия удари село в Донецка област – има жертви

В резултат на ракетна атака срещу село Удачное в Донецка...

Великобритания праща бомби с лазерно насочване в Украйна

Новият пакет военна помощ на Обединеното кралство за Украйна ще...

Путин разкри: Първата ми визита в чужбина ще е в Китай

Руският президент Владимир Путин обяви в четвъртък намерението си да...

Литва и Беларус си размениха обвинения за провокации

Литва и Беларус си размениха обвинения за провокации. Това съобщи...

Двама младежи от Калипетрово са в ареста заради порнографски материали с деца

Двама младежи от Калипетрово са в ареста заради порнографски...

Премиерът на Хаити подаде оставка

Министър-председателят на Хаити Ариел Хенри подаде оставка, съобщава "Ройтерс"....

Доклад на ОССЕ: Хиляди украинци са незаконно задържани от Русия

Незаконното задържане на цивилни украинци в окупираните от Русия...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Лондон: Руските сили настъпват към Часов Яр с тактиката от Авдеевка

Градът е силно защитен и разположен на високо място

Англия иска да забрани продажбата на цигари на родените след 2009 г.

Властите твърдят, че законопроектът ще създаде „първото поколение без тютюнев дим“

САЩ посочиха Китай за основен помощник на Русия във войната с Украйна

САЩ разкритикуваха подкрепата на Китай за руската отбранителна индустрия, съобщава...

Най-малко 10 джихадистки нападения предотвратени в Европа през 2023 г.

Това съобщи нидерландската разузнавателна агенция AIVD

Трагедия с мигранти край Джибути

Шестнадесет потенциални мигранти загинаха, а други 28 са в...

Норвегия призова за възобновяване на финансирането на Агенцията за палестинците

Норвегия призова международните донори във вторник да възобновят плащанията...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img