Реклама

https://www.gerb.bg/bg

МВР шефът бил поканен от Кирил Петков да влезе в кабинета

Снимка: Микка Симидчиева, Информационна агенция News24sofia.eu

Не знам какво против мен имат, може би не се харесва, че бяхме приети в Шенген. За мен важното е да продължа да изпълнявам служебните си задължения.“

Това коментира пред журналисти вътрешният министър в оставка Калин Стоянов, цитиран от Нова телевизия.

Той добави, че няма представа името му да е било поставено като условие от страна на ПП-ДБ той да не бъде част от новото правителство.

Относно спекулациите кой е предложил Стоянов да бъде министър в МВР, то той обясни – „бях поканен от един човек да вляза в кабинета – Кирил Петков“.

Стоянов посочи, че е водил разговори с Мария Габриел, на които е обсъдено какво е постигнато от управленската програма и кои са основните приоритети на министерството за настоящата година.

На някои хора не им харесва факта, че под мое ръководство МВР спря нелегалните мигранти. Вероятно не им харесва фактът, че миналата година получихме изключително високата оценка по мисията на Шенген, която отвори пътя за преговори и допринесе да бъдем приети в Шенген„, изтъкна вътрешният министър в оставка.

Припомняме, че през ноември съпредседателят на ПП Кирил Петков призова министър Стоянов да си подаде оставката заради безредиците по време на протеста срещу БФС. На срещуположният полюс бяха от ГЕРБ и ДПС, които посочиха, че министърът е политическо лице и не носи отговорност за случилото се.

Премиерът Николай Денков взе главата на зам.-министъра на МВР Стоян Темелакиев. Министър-председателят обаче заплаши да хвърли оставка, ако Калин Стоянов не се разграничи от полицейското насилие. Стоянов заяви, че няма да подаде оставка, но увери, че МВР тотално се разграничава по отношение агресията на протестиращи и на полицаи.

Около този скандал се появиха и спекулации чий министър всъщност е Калин Стоянов, тъй като макар и уж поканен от ПП, единствено ГЕРБ застана зад него. 

В рамките на преговорите за ротацията името на Калин Стоянов не бе споменавано от двете управляващи коалиции до неделя, когато на брифинг Мария Габриел обяви, че ГЕРБ няма да участва в повече преговори и предстоят избори. Кандидатът за министър-председател обясни, че след като ГЕРБ отстъпили за Министерство на финансите и Министерство на енергетиката, от ПП-ДБ поискали смяна и в МВР. Защо обаче Мария Габриел не отговори.

spot_img

Реклама

spot_img

Още от рубриката

Съд в Париж осъди сепаратист от ЕТА

Егоиц Урутикоетксеа получи 2 години условно

Дипломатическата война между Русия и Латвия продължава

Кремъл реши да изгони двама латвийски дипломати

Русия удари село в Донецка област – има жертви

В резултат на ракетна атака срещу село Удачное в Донецка...

Великобритания праща бомби с лазерно насочване в Украйна

Новият пакет военна помощ на Обединеното кралство за Украйна ще...

Путин разкри: Първата ми визита в чужбина ще е в Китай

Руският президент Владимир Путин обяви в четвъртък намерението си да...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Априлски сняг падна на Пампорово

Априлски сняг падна на Пампорово и високите части на...

Радев: Спортът възпитава качества, ценност и характер

Президентът Румен Радев откри международния турнир Sofia Karate Open...

Новият лидер на БСП-София сменя Иван Таков и начело на групата на партията в СОС

Новоизбраният Градски съвет на БСП-София взе на първото си...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img