Любен Дилов: Радев има интерес перманентна парламентарна криза

България е президентска република от две години

Views 2430
0 0
Снимка: архив БГНЕС

Човекът, който има пряк интерес от перманентна парламентарна криза е Румен Радев. Вече две години България е президентска република. Това заяви депутатът от ГЕРБ Любен Дилов – син, цитиран от БНР.

По думите му внасянето на искане за свикване на референдум за обявяване на президентска република не е нещо ново.

Всъщност ние реално сме в президентска република вече две години. Ако смятате, че е много добре, това ще бъде. Така ще изглежда една президентска република. Искането предвижда това, което прави президентът и в момента. Назначава министър-председател, назначава министри и те не се отчитат пред никого, каза Дилов. Той добави, че министрите, които идват на изслушвания и парламентарни питания го правят само от добро възпитание.

Народният представител коментира и темата за третия мандат. Когато беше ясно, че ако Христо Иванов предложи кабинет той ще бъде избран, Радев направи така, че мандата да отиде при БСП, където беше сигурно, че няма да се състави правителство, уточни Дилов.

Според него поглъщането и разпиляването на БСП е стратегическа цел на държавния глава. Радев пробва с „Продължаваме промяната“, но те вместо левица се оказаха леваци и не можаха да му изпълнят проекта, каза още той.

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Софи Димитрова

Софи Димитрова се присъединява към екипа на Информационна агенция News24 през април 2019 година.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Радев спори с Нехамер: Граничният контрол не е причина да не сме в Шенген

Подобрихме значително организацията на българо-турската граница, ремонтираме наличната инфраструктура, инсталират се нови технически системи, предприемаме действия за усъвършенстване и подготовката на граничните полицаи и повишаване на техния интегритет, командировахме допълнително сили от българската армия на границата и засилихме проверките вътре в страната за борба с нелегалната миграция. Президентът Румен Радев […]