https://www.gerb.bg/bg

Лондон: Кремъл готви руснаците за дълъг конфликт и съпътстващите го несгоди

Снимка: EPA / Информационна агенция News24sofia.eu

На 14 февруари 2024 г. говорителят на руския президент Дмитрий Песков каза пред журналисти, че докато „специалната военна операция е започнала като операция срещу Украйна, с течение на времето тя е приела формата на война срещу колективния Запад, война, в която страните от колективния Запад, водени от Съединените щати са пряко замесени в този конфликт“, припомня в ежедневния си доклад разузнаването на британското министерство на отбраната, резюме от който е публикувано в социалната медия X.

Това до голяма степен е в съответствие с тенденцията в реториката на руските официални лица, която се стреми да обясни продължителността на конфликта, и мащаба на руските загуби чрез изобразяването на войната като пряк конфликт със Запада.

Песков продължи, като призна, че „специалната военна операция може да продължи малко по-дълго, но това не може да промени хода на събитията.“ Това е част от руския официален разказ почти сигурно насочен към подготовката на руското население за дългосрочен конфликт и свързаните с него спад на вътрешния стандарт на живот, като същевременно се дава увереност в окончателната руска победа.

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Папата отново призова за преговори за мир в Украйна

Папа Франциск в интервю за журналисти от американската телевизионна...

Жертви и ранени при сблъсък между лодки в Канада

Причините за инцидента се изясняват

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Назначиха нов директор на столичната УМБАЛ „Св. Иван Рилски“

Назначиха нов директор на столичната УМБАЛ "Св. Иван Рилски"....

Военен камион се заби в бус с туристи на АМ „Тракия“

Шофьорът на камиона обяснил, че спирачките му отказали

Войната на Путин събужда все повече Европа

Това беше внимателно хореографирана демонстрация на сила в Пекин...

Прокурорската колегия назначи шестима заместник-ръководители на СРП

Прокурорската колегия назначи шестима заместник-ръководители на Софийската районна прокуратура,...

1/4 от българите още не са решили за кого ще гласуват

Близо една четвърт от гласуващите по принцип избиратели все...

Спипаха в хотел в центъра на София мъж с 10-годишна присъда в Турция

В София е арестуван 40-годишен мъж, издирван от турските...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg