https://www.gerb.bg/bg

Путин: Не се предвиждат промени в Генералния щаб

Снимка: EPA/NATALIA KOLESNIKOVA

Руският президент Путин представи Андрей Белоусов на командирите на военните окръзи като нов министър на отбраната. На срещата Белоусов седеше вляво от Путин, а отдясно неговият предшественик Сергей Шойгу, съобщава Би Би Си.

Заедно с Шойгу и Белоусов участваха началникът на Генералния щаб Валерий Герасимов, командващият Въздушно-десантните войски (ВДВ) Михаил Теплински, командващите Ленинградския военен окръг – Александър Лапин, Московския военен окръг – Сергей Кузовлев и Централния военен окръг – Андрей Мордвичев. Още двама командири все още са временно изпълняващи длъжността. Това е изпълняващият длъжността командир на Южния военен окръг Генадий Анашкин и на Източния военен окръг Александър Санчик.

Московският и Ленинградският военни окръзи бяха пресъздадени след началото на руската инвазия в Украйна. Генералите, командващи различни окръзи, се смениха няколко пъти през последните две години. Така Александър Лапин командваше Централния военен окръг в началото на войната, след това загуби тази длъжност и на срещата с Путин се оказа вече в статута на командир на Ленинградския военен окръг.

Колкото по-ефективно действа армията, толкова по-скоро конфликтът в Украйна може да бъде решен мирно, цитират руските медии изявлението на Путин. Западът и Украйна обаче смятат изявленията на Путин за готовността му за мирен диалог за неверни.

Путин заяви, че руските сили подобряват позициите си всеки ден по фронта в Украйна във всички направления и че настъплението върви по план.

Промени в Генералния щаб на Русия няма и не се планират, каза руският президент.

Путин обвърза назначаването на Белоусов с увеличение на военните разходи, които през 2024 г. ще възлязат на около 8,7% от БВП. „Ние сме отговорни да използваме ресурсите разумно и ефективно“, каза той.

Путин благодари на Шойгу, който стана секретар на Съвета за сигурност на Русия, за работата му по изграждането на въоръжените сили и придаването им на нов облик. Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че напускането на Шойгу от Министерството на отбраната не може да се нарече понижение.

spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

МОН предлага по-голяма зимна за ваканция за сметка на 4 други почивни дни

Две по-дълги ваканции през новата учебна година предлага Министерството...

Костадинов: Съдебната реформа отиде в кошчето

Това, че съдебната реформа отиде в коша за боклук...

Системата на Центъра за градска мобилност в София се срина

Системата на Центъра за градска мобилност в София се...

КС отмени съдебната реформа и се раздели за правомощията на президента

Конституционният съд се произнесе с решение по конституционно дело...

Парламентът даде мандат за ускоряване приемане на еврото в България

Депутатите приеха проект на решение за ускоряване и завършване...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Тунизийският президент търси преизбиране

Неговите потенциални съперници са в затвора

Софиянци от два квартала излязоха на протест срещу изграждането на 16-етажна сграда

Жителите на столичните квартали "Средец" и "Оборище" излязоха на...

Морето изхвърли труп на Северния плаж в Приморско

Починалият е 66-годишен чешки турист, отседнал в Приморско

Лукашенко праща политическите затворници като доброволци при бедствия

Президентът на Беларус Александър Лукашенко в петък пренебрегна международните...

Израел нареди евакуация на част от хуманитарната зона в Газа

Израелските военни наредиха евакуацията на част от ивицата Газа,...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg