Лена Бориславова през Фейсбук уверява, че ПП са единни и продължават битката

Views 12913
0 0
Снимка: БГНЕС

Говорителят на премиера Кирил Петков – Лена Бориславова е с грип.

Това стана ясно от нейна публикация във Фейсбук, в която изрежда приоритетите, започнати от настоящия премиер още като служебен министър в кабинетите на Стефан Янев, избрани от президента Румен Радев. 

Май 2021 – Кирил Петков като служебен министър започва битката за държавната Банка за развитие (ББР), която под ръководството на ГЕРБ раздава 2 млрд. лв. на 8 съмнителни компании с неясни бизнес цели и при невнятно добри непазарни условия, вместо да подпомага малки и средни предприятия, както е длъжна по закон; Юли 2021 – вписан е новият надзорен съвет на ББР (въпреки протакването на БНБ, въпреки неоснователното оспорване в съда от страна на бившето ръководство на банката, въпреки заканите). Януари 2022 – след извървяване на всички съдебни фази от Търговски регистър успешно са отписани старите членове на надзора на ББР. Да, чак тогава … Първо тримесечие 2022 – ББР излиза на печалба; отпуснати са 81 нови кредита и лизингови сделки на малки и средни предприятия„, пише Бориславова.

Тя обобщава, че битката за ББР им отнема 12 месеца – „за една единствена институция в милата ни завладяна и дълги години крадена България“, пише тя и провокира читателите да си представят колко ще отнеме битката за цялата държава. 

Относно осемте компании, които са получили изключително изгодни кредити от ББР тя пише, че те изпадат в неизпълнение, което значава, че „няма #КОЙ да върне онези 2 млрд. лв.“, пише Бориславова и уточнява, че няма наказани, въпреки самосезирането на прокуратурата, но не за просрочените кредити или увреждането на държавния ресурс, а заради договор, сключен с кантората, подпомогнала новото ръководство в първите дни на битката.

Бориславова обвинява и четвъртата власт. „Жълтите медии на ГЕРБ и ДПС и те ревностно участват в битката от ден едно. През май 2021 си мислех, че най-голямата лъжа за мен може да бъде, че лично получавам заплата от ББР в размер на 14 000 лв. на месец. 12 месеца по-късно осъзнавам, че просто ми е липсвало въображение„, пише Лена Бориславова.

Относно предстоящото гласуване на вота на недоверие към кабинета „Петков“ реторично пита дали в четвъртък сутрин ще се събудим с чувство на облекчение или с желание за емигриране? Дали ще оставим егото или страхът да ни водят? Дали си мислим, че при едно ново раздаване на картите ще се „уредим“ по-добре или поне ще „накажем“ тези, които заради битките и идеалите си са ни отнели спокойствиео.

Тя уверява, че всички от „Продължаваме промяната“ са единни и мотивирани.

Ще довършим битката за „Капитан Андреево“. И всички следващи TBC„, пише Бориславова на края на своя пост.

Контакти и информация за автора:

Екип на News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Галъп: 39% на 36% - против и за оставка на кабинета Петков

41,3% от пълнолетните български граждани не искат нови предсрочни избори, а едва 26,5% са на обратното мнение. По отношение на оставка на правителството българите не са толкова категорични, но дори и там изглежда, че нежеланието за оставка все още надделява, макар и с малко – 39% срещу 36%. Данните са от […]