Реклама

https://www.gerb.bg/bg

КПКОНПИ отнема имущество за над 1,2 млн. лв. от сводник, лихвар, дилър и каналджии

Върховният касационен съд и окръжни съдилища у нас са уважили искове на КПКОНПИ за отнемане на незаконно придобито имущество за общо 1 220 873.02 лв.

С решение на ВКС окончателно е потвърдено отнемане на сумата от 317 113. 66 лв. от Иван Велев и свързани с него лица. В отнетото в полза на държавата имущество се включват апартамент в Бургас (202.54 кв.м.), недвижим имот в село Лозарево, отреден за газостанция, 7 моторни превозни средства, сума в щатски долари, както и златни накити. Проверката на КПКОНПИ е започнала след постъпило уведомление от прокуратурата за това, че Велев е осъден в Нидерландия на 4 години затвор за търговия с хора, наказуема експлоатация за проституция и участие в криминална организация.

ВКС частично е потвърдил и решение по иск на Комисията срещу Неделчо Здравчев и свързани с него лица. В полза на държавата окончателно се отнемат два недвижими имота в Каблешково (с площ от 890 кв. м. и 2460 кв. м. на обща стойност 62 602 лв.), както и сума в размер на 112 167.32 лв. от продажба на недвижими имоти и притежавани дружествени дялове. Здравчев е с обвинение от прокуратурата за това, че е отпускал заеми с лихви, без разрешение за тази дейност, от което са ощетени 18 лица.

Изцяло е уважен иск на Комисията пред Окръжен съд – Хасково по дело срещу Ангел Атанасов. От него е отнето имущество в полза на държавата в размер на 622 557.04 лв. , в което се включват недвижим имот в село Лисово, общ. Свиленград, и суми по банкови сметки. Присъдени са и съдебните разноски. Проверката срещу Атанасов е започнала след повдигнато обвинение от прокуратурата за това, че през 2016 г. е превел през границата с Турция 37 иракчани без разрешение от властта.

Два иска на КПКОНПИ са уважени от Окръжен съд – Монтана. Едната искова молба е срещу Цветомира Алексиева и свързани с нея лица, сред които и съпругът й – чужденец. Отнето в полза на държавата е имущество на обща стойност 87 363 лв., в което се включват и четири автомобила – два от тях марка „Мерцедес“, „Алфа Ромео“ и „Фиат“. Отнет е и магазин в Лом. Проверката е започнала след обвинение от прокуратурата за това, че в периода 2015 – 2017 г. Алексиева е участвала в организирана престъпна група за превеждане на хора през границата, без надлежно разрешение за това. С решението на първоинстанционния съд тя е осъдена да заплати и разноските по делото.

Уважена е и исковата молба на КПКОНПИ срещу Илия Димитров и свързани с него лица. С решението на съда се отнема сумата от 19 050 лв. и урегулиран поземлен имот в с. Владимирово, обл. Монтана. Проверките на Комисията срещу Димитров са започнали след повдигнато обвинение от прокуратурата срещу него за участие в организирана престъпна група за държане и разпространение на наркотици. В хода на проверката е установено значително несъответствие в доходите на Димитров и свързаните с него лица.

Решенията на ОС – Хасково и ОС – Монтана не са окончателни и подлежат на обжалване.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Съд в Париж осъди сепаратист от ЕТА

Егоиц Урутикоетксеа получи 2 години условно

Дипломатическата война между Русия и Латвия продължава

Кремъл реши да изгони двама латвийски дипломати

Русия удари село в Донецка област – има жертви

В резултат на ракетна атака срещу село Удачное в Донецка...

Великобритания праща бомби с лазерно насочване в Украйна

Новият пакет военна помощ на Обединеното кралство за Украйна ще...

Путин разкри: Първата ми визита в чужбина ще е в Китай

Руският президент Владимир Путин обяви в четвъртък намерението си да...

Литва и Беларус си размениха обвинения за провокации

Литва и Беларус си размениха обвинения за провокации. Това съобщи...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

„Хизбула“ изстреля десетки „Катюши“ по Израел

Като отговор на атака срещу ливански села

Сенатът на САЩ придвижи чуждестранната военна помощ

Отпускането на милиарди долари чуждестранна помощ за Украйна, Израел и Тайван...

Главчев назначи нов зам.-министър на иновациите и растежа

Със заповед на служебния премиер Димитър Главчев от сряда...

Мъртви делфини стоят от няколко дни на плажа в Кранево

Граждани сигнализират за мъртви делфини на плажа в Кранево,...

Колона от тирове се е образувала на Дунав мост при Видин

10-километрова колона от тирове се е образувала на "Дунав...

Първо в News24sofia.eu! Наркоманката Диона се появи в Софийския районен съд (СНИМКИ/ВИДЕО)

Делото срещу поп фолк певицата ще започне на 4 юни, като тогава ще бъдат разпитати вещите лица, изготвили експертизата за наличието на кокаин в кръвта й

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img