Кой написа речта на Борисов, а Конституцията, пита Мая Манолова

Това са ритуални танци

Прочитания 210
0 0
Мая Манолова, снимка: БГНЕС

Нова Конституция, написана от мутри, ще е Конституция на мафията. Борисов няма легитимност да пипа основния закон. Това заяви в Хасково бившият омбудсман Мая Манолова. Видео от изказването й е публикувано в профила й във Фейсбук.

На брифинг тя постави няколко въпроса към премиера Бойко Борисов, който по-рано днес поиска да бъде свикано Велико народно събрание и да се промени Конституцията.

Въпросът ми към Борисов е кой му написа днешната реч. Знаем, че той нито говори, нито пише така. Не е ли това опит мафията, която при Борисов си има държавна хазна, да си има и Конституция. Кой ще му пише новата Конституция? С какви гласове ще прокара този проект през народното събрание, запита бившият омбудсман.

Кой, Борисов, ти написа днешната реч? Кой от приятелския ти кръг – Маджо, Домусчиев, Пеевски, запита реторично Манолова.

Кой ти написа речта и кой иска да пише новата Конституция на българската държава, попита още веднъж Манолова.

Според нея премиерът лъже с днешната си реч, че е във възможностите на сегашното управление да напише Конституция и да свика Велико народно събрание, за което са необходими 160 гласа на депутати.

Ако не лъжеш, че си в състояние да приемеш проект за нова Конституция, с кого си се договорил – с ДПС, с БСП, запита Манолова.

Премиер, който е загубил всякакво доверие след повече от 30 дни протести, който превърна държавата в софра, на която разпределя порциите, който установи едноличен мафиотски модел на управление, ще пише нова Конституция. Това е нагло предложение, категорична е Манолова.

Според нея целта е сегашното управление да се задържи на власт максимално дълго време.

Тези ритуални танци целят да си удължи политическия живот и политическата биография, която стремглаво лети надолу, каза Манолова.

Разпускането на народно събрание преминава през проект от 120 народни представители. (ПГ на ГЕРБ е от 95 депутати – б.р.). Най-рано след два и най-късно след пет месеца парламентът трябва да обсъди този проект. За да бъде приет този проект, са необходими 160 гласа. Ако не се е разбрал с ДПС или с БСП, Борисов нагло лъже българския народ в опит да започне една процедура, която няма да завърши. Целта му е да се задържи на власт, защото има още порции да разпределя, защото има още сделки да се осъществяват, защото има още пари да се източват без да го интересува народният гняв, който се излива по улиците с искане за неговата оставка и оставката на Главния прокурор и тогава да бъде свикано Велико народно събрание. Той е готов да употреби и Конституцията, да употреби и Великото народно събрание. Вчера (13 август 2020 г. се провали извънредното заседание на парламента заради липса на кворум – б.р.) употреби депутатите си, каза Манолова.

Да, аз подкрепям идеята за нова Конституция, за преосноваване на държавата, но Борисов не е човекът, който да организира изработването на новата българска Конституция, заяви Манолова.

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Денис Иванов

editor
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Нинова: Борисов разгражда, няма как да рестартира държавността

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов не за първи път поставя темата за свикване на ВНС и промени в Основния закон и то винаги в критични за него и партията му моменти. Чрез такива ходове той обикновено цели противопоставяне на една група българи на други, което му гарантира време и оцеляване.

Read More »