Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Кой написа речта на Борисов, а Конституцията, пита Мая Манолова

Мая Манолова, снимка: БГНЕС

Нова Конституция, написана от мутри, ще е Конституция на мафията. Борисов няма легитимност да пипа основния закон. Това заяви в Хасково бившият омбудсман Мая Манолова. Видео от изказването й е публикувано в профила й във Фейсбук.

На брифинг тя постави няколко въпроса към премиера Бойко Борисов, който по-рано днес поиска да бъде свикано Велико народно събрание и да се промени Конституцията.

Въпросът ми към Борисов е кой му написа днешната реч. Знаем, че той нито говори, нито пише така. Не е ли това опит мафията, която при Борисов си има държавна хазна, да си има и Конституция. Кой ще му пише новата Конституция? С какви гласове ще прокара този проект през народното събрание, запита бившият омбудсман.

Кой, Борисов, ти написа днешната реч? Кой от приятелския ти кръг – Маджо, Домусчиев, Пеевски, запита реторично Манолова.

Кой ти написа речта и кой иска да пише новата Конституция на българската държава, попита още веднъж Манолова.

Според нея премиерът лъже с днешната си реч, че е във възможностите на сегашното управление да напише Конституция и да свика Велико народно събрание, за което са необходими 160 гласа на депутати.

Ако не лъжеш, че си в състояние да приемеш проект за нова Конституция, с кого си се договорил – с ДПС, с БСП, запита Манолова.

Премиер, който е загубил всякакво доверие след повече от 30 дни протести, който превърна държавата в софра, на която разпределя порциите, който установи едноличен мафиотски модел на управление, ще пише нова Конституция. Това е нагло предложение, категорична е Манолова.

Според нея целта е сегашното управление да се задържи на власт максимално дълго време.

Тези ритуални танци целят да си удължи политическия живот и политическата биография, която стремглаво лети надолу, каза Манолова.

Разпускането на народно събрание преминава през проект от 120 народни представители. (ПГ на ГЕРБ е от 95 депутати – б.р.). Най-рано след два и най-късно след пет месеца парламентът трябва да обсъди този проект. За да бъде приет този проект, са необходими 160 гласа. Ако не се е разбрал с ДПС или с БСП, Борисов нагло лъже българския народ в опит да започне една процедура, която няма да завърши. Целта му е да се задържи на власт, защото има още порции да разпределя, защото има още сделки да се осъществяват, защото има още пари да се източват без да го интересува народният гняв, който се излива по улиците с искане за неговата оставка и оставката на Главния прокурор и тогава да бъде свикано Велико народно събрание. Той е готов да употреби и Конституцията, да употреби и Великото народно събрание. Вчера (13 август 2020 г. се провали извънредното заседание на парламента заради липса на кворум – б.р.) употреби депутатите си, каза Манолова.

Да, аз подкрепям идеята за нова Конституция, за преосноваване на държавата, но Борисов не е човекът, който да организира изработването на новата българска Конституция, заяви Манолова.

spot_img

Реклама

spot_img

Още от рубриката

Съд в Париж осъди сепаратист от ЕТА

Егоиц Урутикоетксеа получи 2 години условно

Дипломатическата война между Русия и Латвия продължава

Кремъл реши да изгони двама латвийски дипломати

Русия удари село в Донецка област – има жертви

В резултат на ракетна атака срещу село Удачное в Донецка...

Великобритания праща бомби с лазерно насочване в Украйна

Новият пакет военна помощ на Обединеното кралство за Украйна ще...

Путин разкри: Първата ми визита в чужбина ще е в Китай

Руският президент Владимир Путин обяви в четвъртък намерението си да...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

За 40 лева: Заплашиха с оръжие непълнолетни момчета в Борисовата градина

Нападнаха непълнолетни момчета в Борисовата градина за 40 лева,...

КНДР и Иран обсъждат сътрудничество и оръжейни програми

Такива спекулации породи странното посещение

Петър Витанов: През последните 15-20 години ние изглеждаме безбъдници

Докато председателят на БСП Корнелия Нинова се радва, че...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img