Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Контролната комисия на БСП: Свиканият от Георги Гергов областен съвет в Пловдив е нелегитимен

Снимка: Информационна агенция News24sofia.eu

Контролната комисия на БСП обяви свикания от Георги Гергов областен съвет в Пловдив за нелегитимен, съобщиха от пресцентъра на социалистите.

Решенията, взети на заседанието, и новоизбраният областен председател Атанас Петков са нелегитимни – това е заключението на Общопартийната контролна комисия на БСП, която разгледа случая заради подадени няколко жалби за сериозни нарушения при провеждането му. В тях се посочва, че присъственият списък е непълен, има фалшифицирани подписи, липсва необходимият кворум.

В присъствения списък на Пловдивския партиен форум на 11 ноември са фигурирали 75 партийци, но не са вписани двама членове на ОблС с право на присъствие, е установила ОПКК.

Протоколът от заседанието показва, че са присъствали 39 членове, от тях четирима онлайн, е констатирала Комисията. Участието „онлайн“ е било с обаждане по телефона, според присъствали там социалисти, чиито показания са потвърдени от проверката на ОПКК, посочват от още от „Позитано“ 20.

Констатирано е, че организаторите не са се съобразили с решението на Изпълнителното бюро на НС на БСП за отлагане на заседанията на областните съвети на БСП в състав над 30 членове, прието на 10 ноември във връзка с епидемичните мерки.

Комисията е препоръчала да се свика ново заседание на Областния съвет на БСП в Пловдив след уточняване състава и числеността му, съгласно устава на партията. Комисията предлага да бъде извършена пълна проверка за организационното състояние на общинските и районните организации в Пловдив и областта.

Комисията е разгледала и случая във Варна, при който пострада председателят на БСП в Долни Чифлик. ОПКК остро осъжда акта на насилие от депутата от левицата Иван Иванов срещу Валентин Вълчев – председател на общинския съвет на БСП в Долни Чифлик и предлага на НС на БСП той да бъде изключен от партията.

Върху председателя на структурата във Варненската община Долни Чифлик повече от година е оказван натиск от народния представител Иван Иванов и от областния председател Цонко Цонев, според свидетели и самия Валентин Вълчев. Върху него е нанесен побой на 20 октомври във Варна, когато е брутално пребит от трима мъже, доведени лично от Иван Димов Иванов, който присъствал на насилието като поръчител, къзват още от пресцентъра на БСП.

Градският съвет на БСП – Варна излезе с позиция, в която се посочват и други случаи, в които Иван Иванов е отправял заплахи. Доверието от Иванов бе снето от градската организация във Варна веднага след посегателството върху Валентин Вълчев.

По случая има образувано досъдебно производство, което поради участието на народен представител е изпратено по компетентност от варненската до софийската градска прокуратура.

spot_img

Реклама

spot_img

Още от рубриката

Съд в Париж осъди сепаратист от ЕТА

Егоиц Урутикоетксеа получи 2 години условно

Дипломатическата война между Русия и Латвия продължава

Кремъл реши да изгони двама латвийски дипломати

Русия удари село в Донецка област – има жертви

В резултат на ракетна атака срещу село Удачное в Донецка...

Великобритания праща бомби с лазерно насочване в Украйна

Новият пакет военна помощ на Обединеното кралство за Украйна ще...

Путин разкри: Първата ми визита в чужбина ще е в Китай

Руският президент Владимир Путин обяви в четвъртък намерението си да...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Лондон: Русия е загубила най-малко 100 самолета от началото на войната

Русия вероятно е загубила поне 100 самолета с фиксирани...

Над 200 земетресения разлюляха Тайван през нощта

Източният окръг Хуалиен в Тайван беше разтърсен от повече...

Николай Денков: Аферата с „Митниците“ е скалъпена

Няма съмнение, че историята с митници е скалъпена. Асен...

Бойко Борисов за МВнР: Тази тема не е моя (ВИДЕО)

Не искам да коментирам тази тема, тя не е...

Комисията за аферите в Митниците и Асен Василев приключи работа

Комисията за аферата в Агенция "Митници" приключи дейността си....

Хаменей похвали иранската армия за удара срещу Израел

Върховният лидер на Иран Али Хаменей благодари на въоръжените...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img