https://www.gerb.bg/bg

Киев подписва още 7 споразумения за сигурност

Снимка: (архив) Владимир Зеленски, Facebook

Президентът на Украйна Володимир Зеленски отбеляза, че Украйна се готви да подпише още седем двустранни споразумения за сътрудничество в областта на сигурността, включително със САЩ, съобщава УНИАН.

Както каза държавният глава във вечерното си обръщение към украинците, днешният ден е бил посветен на международната работа и резултатите, от които Украйна се нуждае през май и юни.

Подготвяме още седем нови документа за сигурност на нашата държава – двустранни споразумения за сигурност„, подчерта Зеленски.

По-специално тече подготовка за подписване на споразумение за сигурност със Съединените щати.

Оръжия, финанси, политическо взаимодействие – днес работих с екипа по конкретните детайли на тези документи и за някои от тях вече има предварителен текст на споразумения, всеки от тях ще ни подкрепи тази година и през следващите години архитектура на сигурността за периода преди присъединяването към НАТО„, отбеляза президентът.

Както отбеляза Зеленски, проектоспоразуменията са изпълнени с „по-големи възможности за Украйна и за нашата обща сигурност с нашите партньори“.

Ясно е, че се дава специален приоритет на всичко, което ще осигури повече защита от руския терор„, добави президентът.

Зеленски каза още, че по въпроса за европейската интеграция в Европейския съюз (ЕС) много зависи от украинската активност.

Украйна вече е изпълнила изцяло своята част от задълженията си, за да започне действително преговорите за присъединяване този юни. Ние работим, за да гарантираме, че няма забавяния или недоразумения от страна на Европейския съюз. Подготвяме всички подробности стъпки, всички аспекти на комуникацията заедно с екипа от нашите експерти по международни въпроси„, каза Зеленски.

Според него през тази година е необходимо да се запази ситуацията и да се постигнат нови цели във всяко от стратегическите направления.

ЕС, реалното начало на преговорите, нашето сближаване, е една от тези области“, добави президентът.

Освен това, както каза Зеленски, продължава работата по подготовката за срещата на върха за глобалния мир, която може да започне истинско движение към справедлив свят.

Ние подготвяме тази среща на върха и такова движение. Днес се споразумяхме върху последните щрихи и работим възможно най-активно, за да гарантираме, че възможно най-много лидери и страни присъстват на срещата Светът може да спре всеки агресор, ако действа единно и според правилата на мнозинството, нито една агресия не може да устои на истински глобален натиск“, подчерта Зеленски.

Той отбеляза, че през следващите седмици ще има много работа, включително непублична работа с партньори, за да се гарантира, че срещата на върха е наистина пълноценна.

Украйна вече е сключила 9 двустранни споразумения за сигурност, а именно с Обединеното кралство, Германия, Франция, Дания, Канада, Италия, Холандия, Финландия и Латвия.

Например в споразумението с Великобритания се посочва, че Лондон ще предостави на Украйна необходимата помощ бързо и спешно, включително модерни оръжия за отблъскване на агресия по суша, по море и във въздуха, за отблъскване на руска агресия.

Ръководителят на президентската канцелария Андрий Йермак заяви, че бъдещото споразумение за сътрудничество в областта на сигурността между Украйна и САЩ не трябва да бъде по-лошо от меморандума между Америка и Израел, който получава ефективна помощ в случай на заплаха от Иран.

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Нападение с нож в Швейцария

В сряда следобед в град Зофинген в Северна Швейцария...

Италиански съдия отхвърля дело за клевета, заведено от съюзник на Мелони

Университетски професор в Рим беше оправдан в сряда за...

Йоав Галант скастри Нетаняху, иска яснота за следвоенното управление в Газа

Министърът на отбраната на Израел Йоав Галант, изрази публично...

ЕС спира на своя територия някои руски медии

Агенция Франс прес, позовавайки се на анонимни европейски дипломатически...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Сърбия пак обеща подкрепа за Украйна, но не и мерки срещу Русия

Сръбският премиер Милош Вучевич изрази подкрепа за Украйна във...

Липсват около 80 000 работници за летния сезон в Гърция

Около 80 000 служители не достигнат в туристическия сектор...

Зеленски съобщи за тежки боеве по цялата линия на фронта

Украинският президент Володимир Зеленски заяви след доклада на главнокомандващия...

8 убити при стрелба в Мексико сити

Най-малко 8 души са били убити при масова стрелба...

Застава ли Северна Македония до Сърбия, Русия и Китай?

Северна Македония очаква един сценарий, който е приближава до...

Предадоха на съд младеж, пребивал системно непълнолетната си приятелка

23-годишен младеж се изправя пред Темида. А.И. е привлечен...

Програмата за развитие на армията до 2032 г. включвала и уроците от Украйна и Газа

Постигнат е баланс в инвестиционните разходи на Министерство на...

Прокурорската колегия назначи шестима заместник-ръководители на СРП

Прокурорската колегия назначи шестима заместник-ръководители на Софийската районна прокуратура,...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg