Реклама

https://www.gerb.bg/bg

ЕКСКЛУЗИВНО В NEWS24sofia.eu TV: Какво каза Николай Бареков на прокурорите за списъка му (ВИДЕО)

Журналистът бивш евродепутат Николай Бареков разкри пред ПИК TV какво каза на прокурорите от Върховна касационна прокуратура, които го разпитваха за внесения в държавното обвинение списък за истинските престъпници и корумпирани босове в страната.

Бареков обясни и защо в доказателствата до прокуратурата приложи и последното разследване на агенция ПИК за китайската връзка на Кирил Петков, Асен Василев, Даниел Лорер и Николай Събев.

Като говорител на една голяма част на гражданското общество в България, използвах вълната, която Кирил Петков създаде с неговия „Гугъл“ списък. Малката разлика е, че аз се появих с две разследвания, които моят екип направи и с още 3 разследвания. Две от разследванията са на агенция ПИК. Нося и протокола, с който съм предал на прокурора и твоето разследване за Кирил Петков и т.нар. „китайска връзка“. В него е навързано всичко. Мисля, че разследването е доста пълно и прокурорите ще трябва да му обърнат внимание. Доколкото знам, група депутати също са входирали сигнал за т.нар. „златни паспорти„, заяви Николай Бареков пред Ива Николова.

Това, което г-н Петков направи, тази инерция, която създаде, ние дойдохме тук с реални разследвания. Не сме цъкали в „Гугъл“. Те направиха „Гугъл“ на „Гугъл“-а, защото, като напишеш „Харвард, измамник“, излиза Кирил Петков. Ние не сме цъкали в „Гугъл“. Тук въпросът беше да се очертае един огромен пъзел. В настоящия момент кръгът „Капитал“ притежава целия публичен ресурс в държавата. Въпросът е много сериозен и се надявам прокурорите да обърнат внимание на тези факти. Някои обаче се набиват на очи – например вашето разследване за Божурище, където липсват 30 млн. лв.“, разкри журналистът.

Той припомни и случая с транспортния министър Николай Събев и разказите на Кирил Петков как шефът на „Еконт“ налял стотици хиляди левове за реклама на „Продължаваме промяната“, което освен че част от него не е отразено в Сметната палата, излиза така, че с него Събев си е платил министерския пост.

Ива Николова обясни за информациите, че Събев е изградил империята на „Еконт“ с пари от Китай, а Бареков добави, че е предоставил разследването на ПИК за китайската връзка в прокуратурата и е възможно и журналистката да бъде викана на разпит.

Разследването за г-н Прокопиев и офшорните му владения беше направено от ТВ7, после беше препечатано в Афера и Труд. Зад тези разследвания стоят хора, а не са открити в Гугъл“, отсече Бареков.

Бившият евродепутат алармира, че Николай Събев все още не е излязъл от управлението на „Еконт“, както и все още не са извадили пощите от неговото министерство. „Получавам съобщения, че в провинциите се носят слуховете, че ще затварят пощите. Питах и прокурорите за това, питах ги как си представят, че нашите баби и дядовци ще си взимат парите от „Еконт„, предупреди той.

Лена Бориславова, Асен Василев и Кирил Петков са едни дребни мошеници. През тях задкулисието превзе цялата държава„, категоричен е журналистът.

Само мога да предполагам, че тези разследвания, които сме занесли, ще бъдат щателно проверени. Вътре има факти и връзки и е много важно тези връзки да се проследят. Ние тук имаме класическа мафия. За първи път обаче имаме мафия, която не е регионална, а превзе цялата държава. Накрая всичко се озова в ръцете на г-н Прокопиев„, каза още Бареков.

Казах на прокурорите, че няма смисъл да правят нещо от днес за утре. Трябва да се извърви пътят докрай. Да дадат думата на Цветан Василев в Белград. Той може да каже много неща„, призова бившият евродепутат.

Нито един мафиотско-олигархичен клан или кръг не е имал до този момент министър-председател. Иво Прокопиев си има – и това е Кирил Петков„, увери журналистът и добави, че за първи път олигархичен кръг си слага сламен човек за министър-председател.

Очевидно е, че Румен Радев си къса опашката. Румен Радев започва да се разграничава, и то много сериозно, от Кирил Петков. Петков не е от 100 дни на власт, а от лятото. И като виц да кажа, че горе-долу на 60-ия ден от правителството Румен Радев си свали доверието към него. Време е да сгъваме цирка“, призова бившият евродепутат.

Видео: www.pik.bg

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Русия удари село в Донецка област – има жертви

В резултат на ракетна атака срещу село Удачное в Донецка...

Великобритания праща бомби с лазерно насочване в Украйна

Новият пакет военна помощ на Обединеното кралство за Украйна ще...

Путин разкри: Първата ми визита в чужбина ще е в Китай

Руският президент Владимир Путин обяви в четвъртък намерението си да...

Литва и Беларус си размениха обвинения за провокации

Литва и Беларус си размениха обвинения за провокации. Това съобщи...

Двама младежи от Калипетрово са в ареста заради порнографски материали с деца

Двама младежи от Калипетрово са в ареста заради порнографски...

Премиерът на Хаити подаде оставка

Министър-председателят на Хаити Ариел Хенри подаде оставка, съобщава "Ройтерс"....

Доклад на ОССЕ: Хиляди украинци са незаконно задържани от Русия

Незаконното задържане на цивилни украинци в окупираните от Русия...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Предстоят разпити на Бойко Рашков и Асен Василев по аферата с митниците

Прокуратурата няма задача да омаскарява когото и да било....

КНДР проведе ракетен тест

Северна Корея проведе изпитание на бойна глава на крилата...

Украйна е решена да си върне мъжете в наборна възраст, живеещи в чужбина

Украинското правителство, което допълнително затяга разпоредбите, докато се стреми...

САЩ обмислят да продадат оръжия за над 1 млрд. долара на Израел

Съединените щати обмислят продажба на оръжие на стойност над...

КНДР проведе учения за ядрена контраатака

Северна Корея проведе първите учения за ядрена контраатака, ръководени...

Младеж инсценира обир в дома на дядо си в Хасково

24-годишният задигнал 25 000 британски лири

Атанас Атанасов: ДАНС трябваше да разплете „Боташ“, а не някаква комисия (ВИДЕО)

https://www.youtube.com/watch?v=JMUOZXD_4AY Съпредседателят на ПП-ДБ и лидер на Демократи за силна...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img