Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Изненадващи атаки – за руската армия в Украйна няма Ден на траур (ОБНОВЕНА)

Снимка: (архив) Владимир Зеленски, Facebook

Генералният щаб на Украйна отчита за изминалото денонощие 75 военни сблъсъка и тактика на внезапно прекратяване и започване на щурмовете на руската армия в дадено направление.

За изминалото денонощие на фронта са станали 75 военни сблъсъка. Окупаторите внезапно прекратяват щурмовете си в едно от направленията. Така например в посока Купянск не е имало никакви настъпателни действия. Край Бахмут обаче са извършени 15 атаки – край Клещеевка, Богдановка, Ивановское, Донецка област.

В Авдеевското направление са отблъснати 13 вражески атаки в районите Бердичи, Тоненькое, Первомайское, Яснобродовка и Невелское в Донецка област.

В новопавловското направление руската армия пък се е опитала цели 34 пъти да пробие украинската отбрана с помощта на авиацията – в районите на населените места Красногоровка, Георгиевка, Новомихайловка, Победа, Константиновка и Урожайное.

4 пъти са опитите за пробив край Работино, Запорожка област, в посока на Орехов.

Множество експлозии разтърсиха Киев рано тази сутрин. Цяла Украйна беше под въздушна тревога заради атака с крилати ракети от руски стратегически бомбардировачи Ту-95МС. Пусковете са извършени от района на Енгелс, Саратовска област.

Системите за противовъздушна отбрана на Украйна са отблъснали атаката срещу Киев. В столицата обаче е имало експлозии. Кметът Виталий Кличко потвърди и за свалени няколко руски дрона. Ръководителят на военната администрация на Киев Сергей Попко информира, че над столицата и нейните околности са били унищожени около десет руски ракети. Няма съобщения за жертви или големи щети в резултат на атаките. Атаката по Киев е втора за последните четири дни.

Два пъти повече ракети – 20, и седем ударни безполитни летателни апарата са били изстреляни срещу западната област Лвов. Те са били насочени към „критичната инфраструктура„. Кметът на Лвов Андрей Садови заяви, че самият град не е бил ударен.

Украинските военновъздушни сили се отчитат със свалени 43 въздушни цели тази нощ. Общо ракетите, които са атакували са били 29, а дроновете 28, като те са изстреляни от района на Прихоморско-Ахтарск и нос Чауда в Крим.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Fitch Ratings потвърди положителната перспектива на България във валутата „BBB“

Международната рейтингова агенция Fitch Ratings потвърди дългосрочния кредитен рейтинг на...

БСП търси най-достойните в листите за вота (СНИМКИ)

Иван Иванов очаква листа, която да спечели вота

Откриха корозирала авиобомба край София (СНИМКА)

Боеприпасът е унищожен от военнослужещи

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Трима са убити при израелски удар в Рафах

Това твърдят палестински източници

Демонтажът на МОЧА бе подновен

Подновиха демонтажът на Паметника на съветската армия, съобщава БиТиВи....

Задържаха 32-годишен дилър на марихуана в Търговище

Наложена му е мярка "задържане под стража"

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img