Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Стачка на френските авиодиспечери приземи полети в Европа

Снимка: Информационна агенция News24sofia.eu / EPA

Закъснения и отмяна на полети може да засегнат части от Европа в четвъртък, след като властите не успяха да постигнат споразумение с някои френски служители от контрола на въздушното движение за предотвратяване на стачка, обявена по-рано, предава „Ройтерс“.

Френската служба за гражданска авиация DGAC заяви в сряда, че е поискала от авиокомпаниите да отменят 75% от полетите в четвъртък на парижкото летище Орли, 55% от полетите на парижкото летище Шарл дьо Гол и 65% от полетите в Марсилия.

Стачките на ръководителите на полети във Франция често засягат пътуванията в Европа, ограничавайки полетите не само до Франция, но и през въздушното пространство на страната.

Ryanair предупреди, че ще трябва да отмени повече от 300 полета, включително от Великобритания до Испания или Италия, в резултат на стачките в четвъртък, подновявайки натиска върху служители на Европейския съюз да окажат по-голям натиск върху Франция, за да ограничат влиянието на стачните действия.

„Френските ръководители на полети имат право да стачкуват, това е тяхно право, но ние трябва да отменяме полети за Франция, а не полети от Ирландия до Италия или полети от Германия до Испания или Скандинавия до Португалия“, каза изпълнителният директор на Ryanair Майкъл О“Лиъри в изявление в сряда.

Отмяната дойде дори след като SNCTA, най-големият синдикат на ръководителите на полети във Франция, заяви, че се отказва от стачката на 25 април, след като постигна споразумение с ръководството относно условията на труд.

Сделката беше сключена твърде късно, за да се избегнат смущения в трафика, а преговорите с други синдикати все още не са приключили, каза DGAC.

„Въпреки че отмяната на известието за стачка може да донесе известно облекчение на някои пътници, неговият характер в последния момент означава, че все още ще има значителни прекъсвания на полетите във Франция и части от Европа“, каза Урания Георгуцаку, ръководител на индустриалната група Airlines за Европа. (A4E), в сряда.

A4E каза, че 16 000 полета са били отменени и 85 000 забавени поради стачки на ръководители на полети в Европа миналата година.

Представители на авиокомпаниите също изразиха загриженост, че стачките на ръководителите на полети могат да застрашат Олимпиадата в Париж, освен ако не бъдат постигнати адекватни споразумения предварително.

Тъй като повече от един милион пътници се очаква да влизат и излизат от Париж по време на игрите, евентуални стачки могат да причинят още по-големи смущения.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Шолц осъди насилието срещу германски политици

Германският канцлер Олаф Шолц и лидерите на Европейския съюз (ЕС)...

Възвестиха Възкресение Христово (СНИМКИ/ОБНОВЕНА)

Наместник-председателят на Светия синод - Врачанският митрополит Григорий, оглави...

Володимир Зеленски: Киев свали още един руски Су-25

На 4 май 2024 г. украински военнослужещи унищожиха още...

Откриха труп на тийнейджърка в багажника на кола в германския град Регенсбург

Все още не е ясно колко време колата е стояла на подземния паркинг

Русия поела контрола над Красногоровка в ДНР

Руската щурмова авиация пое контрола над най-големия укрепен район...

„Хамас“ за първи път склонен на примирие с Израел

Палестинското движение "Хамас" е готово да се съгласи с...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Иран наложи ответни санкции на САЩ и Великобритания

Иран наложи санкции срещу британски и американски лица и...

Великобритания повдигна обвинение на полицай, подкрепял „Хамас“

Обвиниха полицай в терористично престъпление във Великобритания, след като...

Процедурите за добавен капацитет за Вертикалния газов коридор влизат в обвързваща фаза

Стартира обвързващата фаза на процедурите за добавен капацитет за...

Димитър Главчев: Първостепенен приоритет за България е присъединяването към ОИСР

Първостепенен външнополитически приоритет за България е присъединяването към Организацията...

Асен Василев: Бойко Борисов не е в положение да поставя условия

Бойко Борисов не е в състояние да поставя условия....

Краставици и домати поевтиняват, сиренето и млякото поскъпват

Индексът на тържищните цени за седмица е паднал с 0.81

Байдън: Студентите могат да протестират, но не и да правят безредици

Президентът на САЩ Джо Байдън заяви, че студентските демонстрации...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg