Изключват Георги Гергов от БСП?

Изпълнителното бюро на БСП предлага

Views 9673
0 0

Георги Гергов да бъде изключен от БСП. Това предлага Изпълнителното бюро на БСП. Предложението е насочено към Националния съвет, който трябва да вземе решение.

Сред мотивите са грубо нарушаване на уставни норми, касаещи задълженията на партийните членове.

С поведението си Гергов уронва престижа на партията, не работи за осигуряване на обществена подкрепа на политиката й и за утвърждаване на доброто й име, пише в предложението.

То се опира на доклада на работната група, създадена по повод противоуставното свикване на заседание на Областния съвет в Пловдив, чийто председател е Гергов. Работата на групата бе оглавена от Кристиан Вигенин. Проведени са срещи с Бюрата на общинските и районните партийни организации в Пловдив и областта. На тях е обсъдено състоянието на организациите, тенденциите в състава им, резултатите от проведените в последните години избори. Обсъдено е и взаимодействието на Областния съвет с партийните организации, както и отношението към нередовно проведеното заседание на Областния съвет.

Работната група се срещна с председатели на партийни организации и редови социалисти, които представиха своята гледна точка за дейността на партийното ръководство там и ролята и авторитета на БСП в съответните общини. Бяха проведени и срещи с представители на свалените от регистрация дискусионни клубове в Пловдив „Георги Кирков“ и „Лява автентичност“.

Работната група се запозна и с постъпилите в Националния съвет и ОПКК сигнали и писма в последните години.

Контакти и информация за автора:

Екип: Тодор Стефанов, Софи Димитрова,

editor
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Над 140 затворници са подали жалби до омбудсмана

През 2020 г. омбудсманът, в качеството си на Национален превантивен механизъм (НПМ), е проверил над 30 места за лишаване от свобода, в които са настанени 3 495 души. НПМ е дирекцията, която осъществява наблюдение върху местата за задържане и лишаване от свобода – затвори, арести, центрове за настаняване от семеен тип за деца

Read More »