Ивайло Иванов разбрал от медиите, че е отстранен (ОБНОВЕНА)

Прочитания 71947
0 0
Снимка: БГНЕС

Когато ме поканиха да стана главен секретар, ме викаха министър, премиер и президент. А сега от медиите разбрах, че съм отстранен. Това заяви вече бившият главен секретар на МВР главен комисар Ивайло Иванов, цитиран от Нова телевизия.

Той обясни, че е бил отстранен в петък вечерта след работно време. Още обаче не е решил дали ще търси правата си в съда.

Иванов призна, че никога не си е представял, че кариерата му в МВР ще приключи по този начин.

Тръгвам си от МВР с високо и гордо вдигната глава, не съжалявам за нищо, което съм направил, категоричен бе той.

По негови думи през цялото време действията му са били в името на върховенството на закона.

Иванов обясни, че първоначално му е било отказано да види мотивите за отстраняването си.

Припомняме, че в петък президентът подписа указа за освобождаването на Ивайло Иванов от поста главен секретар на МВР. Впоследствие от Министерския съвет обосноваха решението си с мотива за нарушаване на основни принципи за работа в МВР, изразяващи се в незачитане и негарантиране на правата и свободите на гражданите и тяхното достойнство.

Имат се предвид действията на полицията при протестите от 2 септември 2020 г., когато се стигна до ескалация на напрежението между униформените и протестиращите и бяха допуснати сблъсъци, при които пострадаха както хора с агресивно поведение, така и мирно протестиращи граждани и журналисти.

В правителственото решение се съобщава, че главният секретар на МВР е пряко отговорен за настъпилите вредни последици.

Впоследствие бившият вътрешен министър Христо Терзийски излезе с позиция, че отстраняването на главния секретар е незаконно.

По време на протестите за мен операцииите бяха перфектно планирани и организирани, колегите се справиха отлично, аз поех цялата отговорност, коментира той по повод мотивите.

Иванов подчерта, че не се скрил и не е бил в болнични.

Посрещнах министъра в първия работен ден, когато дойде тук. Аз съм офицер, мъж на честта, такива неща не са ми присъщи„, категоричен бе той.

Думите му бяха по повод твърдението от тази сутрин новият вътрешен министър Бойко Рашков заяви, че държавата в момента е без ръководства на службите за сигурност, тъй като всички ръководни лица в системата за сигурност у нас са излезли в неплатен отпуск веднага след назначението на служебното правителство.

Той намекна, че това им е било разрешено от предишния премиер, на когото са пряко подчинени.

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Тодор Стефанов

Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.
editor
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

И Младен Маринов коментира освобождаването на гл. секретар на МВР

И бившият вътрешен министър Младен Маринов също коментира освобождаването на главния секретар на МВР Ивайло Иванов. В своя фейсбук профил той заяви, че за първи път при отстраняване на гл. секретар не се цитира служебна проверка. Припомняме, че вчера главният секретар на МВР Ивайло Иванов бе освободен от длъжност заради

Read More »