Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Гьоков: Основна цел е да догоним средното европейско равнище на доходите

Волята на правителството е да се увеличат доходите на всички хора в България, а не само на най-нископлатените. Цялостно нарастване може да се получи чрез стимулиране на икономиката и растежа, чрез нарастване на брутния вътрешен продукт и инвестициите в хората, а не чрез административно повишаване„. Това каза министърът на труда и социалната политика Георги Гьоков в ефира на БНР.

Той подчерта, че Министерството на труда и социалната политика работи усилено по подготовката на нова стратегия за доходите. Нейната цел е да се догони средното европейско равнище на доходите.

Министър Гьоков припомни, че в коалиционното споразумение за съставяне на правителство е предвидено да се изработи механизъм за определяне на минималната работна заплата по обективни критерии. Като пример за такъв показател той посочи определянето на съотношение между най-ниското възнаграждение и средната заплата в страната. „Приемането на автоматичен механизъм ще направи определянето на минималната заплата по-предвидимо. Това ще намали недоволството на работодателите, които ще могат по-добре да планират разходите си. Минималната заплата трябва да съществува и трябва да се увеличава„, подчерта министърът на труда.

Ще предложим и механизъм за определяне на максималния осигурителен доход„, добави той.

Георги Гьоков отбеляза, че към момента няма нито един пенсионер с пенсия за пълен осигурителен стаж и възраст и ковид добавка от 60 лв., който да е с доход под линията на бедност. „Най-късно до края на април ще сме готови с вариантите за преизчисляване на пенсиите, които ще предложим на Народното събрание. Нашата задача ще е да представим алтернатива и парламентът да избере най-справедливия от тях с актуализацията на бюджета от 1 юли„, каза министър Гьоков.

Министърът добави, че в бъдеще пенсиите трябва да бъдат разграничавани от социалните добавки към тях. Така ще стане ясно на хората какви плащания получават.

spot_img

Реклама

spot_img
Тодор Стефанов
Тодор Стефановhttp://www.news24sofia.eu
Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.

Още от рубриката

Съд в Париж осъди сепаратист от ЕТА

Егоиц Урутикоетксеа получи 2 години условно

Дипломатическата война между Русия и Латвия продължава

Кремъл реши да изгони двама латвийски дипломати

Русия удари село в Донецка област – има жертви

В резултат на ракетна атака срещу село Удачное в Донецка...

Великобритания праща бомби с лазерно насочване в Украйна

Новият пакет военна помощ на Обединеното кралство за Украйна ще...

Путин разкри: Първата ми визита в чужбина ще е в Китай

Руският президент Владимир Путин обяви в четвъртък намерението си да...

Литва и Беларус си размениха обвинения за провокации

Литва и Беларус си размениха обвинения за провокации. Това съобщи...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

59-годишен донор спаси три живота

Трансплантирани са черен дроб и два бъбрека

Кола се заби в багер в София

Шофьорът на автомобила е в "Пирогов"

Изгониха от България предполагаем ливански терорист

Той е напуснал страната с полет от София за Истанбул

Дипломатическата война между Русия и Латвия продължава

Кремъл реши да изгони двама латвийски дипломати

Русия се похвали, че е превзела село Богдановка в Донецк

На този етап украинските военни не коментират

Русия щурмува Часов Яр с 25 000 войници

Русия разполага със сили от 20 000-25 000 войници,...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img