Горските инспектори съставиха 86 акта след извършени 5700 проверки за изминалите три дни

News24sofia.eu
Прочитания 418
0 0

Близо 5700 проверки в рамките на 3 дни извършиха инспектори от държавните горски предприятия и Изпълнителната агенция по горите. Инспекциите са реализирани в периода от 10-и май до 12- и май включително, като резултат от контрола са съставени 86 акта и 32 констативни протокола, съобщават от пресцентъра на МЗХГ.

В посочения период служителите в държавните предприятия са извършили общо 2 352 проверки, като през контрол са преминали 1021 обекти за добив на дървесина, 949 превозни средства, 117 ловци и на 265 други физически лица. Съставени са 18 акта по Закона за горите и Закона за лова и опазване на дивеча. Задържани са 31,50 пространствени кубически метра дърва.

През последните 3 дни 113 екипа горски инспектори при Регионалните дирекции по горите са извършили над 3330 инспекции. Проверени са близо 340 обекта за складиране, преработване и експедиране на дървесина, над 500 обекти за добив на дървесина, 1520 превозни средства, транспортиращи дървесина, повече от 970 ловци, риболовци и физически лица. Съставени са общо 32 констативни протокола и 68 акта за установени нарушения по Закона за горите. Задържани са над 50 кубика дърва за огрев, едно моторно превозно средство, каруца и моторен трион.

Служители на РДГ Благоевград са извършили проверка по сигнал за незаконен добив на подземни богатства /скално-облицовъчни материали/ в землището на с. Плетена, община Сатовча. Установено е, че с багери са извършени изкопни дейности в държавна горска територия, стопанисвана от ТП „ДЛС Дикчан“. При съставянето на акта, нарушителят е нападнал служителите на РДГ Благоевград. Работата по случая продължава, като за установеното нарушение и извършеното посегателство над служителите, предстои да бъде уведомена прокуратурата.

Осуетени са няколко опита за незаконен добив на дървесина.

В землището на с. Братушково, община Сливница служители на РДГ София са установили, че фирма извършва добив и експедиране на дървесина в частна горска територия от дървесен вид, който не е разрешен. На юридическото лице е съставен акт за нарушение.

Пир друг случай ш района на гр. Попово е извършена проверка на товарно моторно превозно средство, транспортиращо 50 кубика дърва за огрев от дървесен вид черен бор. Водачът на превозното средство е представил на проверяващите превозен билет за транспортиране на дървесина от дървесен вид акация и съгласно който дървесината следва да е добита от горска територия – собственост на община Две могили, област Русе, в землището на с. Кацелово. За установеното нарушение на горското законодателство служителите на РДГ Шумен са съставили констативен протокол.

Контакти и информация за автора:

News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Путин и Шолц обсъдиха Украйна по телефона

Руският президент Владимир Путин в петък в телефонен разговор с германския канцлер Олаф Шолц са обсъдили ситуацията в Украйна, включително хода на преговорите между делегациите на Москва и Киев, съобщава пресслужбата на Кремъл, цитирана от ТАСС. Отбелязва се, че разговорът е бил насочен към хуманитарните аспекти на ситуацията в Украйна.

Read More »