Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Деница Сачева от ГЕРБ отхвърля възможността Росен Желязков да е служебен премиер

Деница Сачева, снимка: Надежда Пеева, БГНЕС

ГЕРБ няма да участват в преговори за съставяне на правителство с третия мандат. Това заяви заместник-председателят на парламентарната група ГЕРБ и депутат Деница Сачева пред bTV.

Тя не очаква да има промяна в позицията на получаващата третия мандат партия „Има такъв народ“, от която се обявили, че искат нови предсрочни парламентарни избори.

Сачева добави, че до момента са отишли повече от половин милиард лева за провеждането на предсрочни парламентарни избори. За парламентарната група на ГЕРБ-СДС няма значение дали предсрочните парламентарни избори ще са с европейските избори – 2 в 1, като решението е изцяло в правомощието на президента Румен Радев.

Деница Сачева се оплака още, че ГЕРБ-СДС са били подложени на служебно насилие от страна на ПП-ДБ.

Тя е разбрала за оставката на заместник-омбудсмана Елена Чернева-Маркова, като един от вариантите за служебен премиер по домовата книга, от пленарната зала, тъй като самата тя не желаела да поема политически ангажименти. Сачева очаква президентът Румен Радев сам да вземе решение кой да е служебен премиер по „домовата книга“. Възможността Росен Желязков да бъде служебен премиер е почти нулева, тъй като Желязков е председател на парламента, който този път по новите промени в Конституцията, ще бъде действащ, каза Сачева. Тя не желае в служебния кабинет да има фигури, които да са свързани с ГЕРБ.

Тя увери още, че преговорният екип на ГЕРБ-СДС влязъл с желание по време на разговорите с ПП-ДБ за подписване на коалиционно споразумение. ГЕРБ не са искали нови избори, а са искали да покажат, че са готови на компромиси в името на това да има правителство.

spot_img

Реклама

spot_img
Тодор Стефанов
Тодор Стефановhttp://www.news24sofia.eu
Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.

Още от рубриката

Откриха корозирала авиобомба край София (СНИМКА)

Боеприпасът е унищожен от военнослужещи

ЕС по пътя към нулеви емисии – задава се остър завой

Проблеми както по отношение на търсенето, така и по...

Хиляди на пореден протест срещу управляващите в Унгария

Искат реформа в мерките закрилата на детето

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Георги Гвоздейков организира изборите

Министърът на транспорта Георги Гвоздейков ще организира провеждането на...

Цирк в News24sofia.eu: Бойко Рашков нападна още един журналист, млати го с чадър (ВИДЕО)

Бившият вътрешен министър Бойко Рашков има сериозни проблеми с...

Самолет кацна аварийно в Ню Йорк след инцидент

Върнал се е на летището малко след излитането

Трима германци арестувани за шпионаж в полза на Китай

Предавали са информация за военни технологии

Експлозия избухна в Харков

Експлозия избухна в Харков вечерта на 20 април по...

Сенатът на САЩ придвижи чуждестранната военна помощ

Отпускането на милиарди долари чуждестранна помощ за Украйна, Израел и Тайван...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img