Реклама

https://www.gerb.bg/bg

ГЕРБ обяви: Искаме равнопоставеност в управлението (СНИМКИ/ВИДЕО)

Преговорният екип на ГЕРБ от Мария Габриел, Деница Сачева, Теменужка Петкова, Рая Назарян обявиха в неделя вечерта, в 21 ч., че разговорите за съставяне на второто правителство, след договорената преди 9 месеца ротация, не са довели до споразумение с ПП/ДБ и вероятността страната да отиде на предсрочни избори. Но и разговорите вероятно ще продължат.

Основното настояване е ГЕРБ да получи равнопоставеност в управлението. Това обаче не е договорено. Мария Габриел не отговори обаче дали утре ще върне мандата празен, но това може да се случи.

Не можем да приемем идеята ГЕРБ да бъде третиран по различен начин, освен по равнопоставен начин, отсече Мария Габриел, а по-късно Деница Сачева обясни, че ГЕРБ не може да бъде гумен печат на реформи.

Снимка: Стефан Василев, БГНЕС

Днес накрая е предложено само ротация със смяна на премиера и вицепремиера, а да бъде предложен състав с настоящото правителство, а да продължат разговорите по споразумението. Имахме достатъчно време и за преговори и за детайли.

Включихме се конструктивно в разговорите припомни Мария Габриел и припомни основни моменти от разговорите в последните седмици.

По-ясна беше Деница Сачева – Ако утре до 12 ч. ПП/ДБ искат да споделят властта с нас, ще вземем мандата, ако не – ще върнем мандата.

Снимка: Стефан Василев, БГНЕС

Мария Габриел заяви, че имаме нужда от стабилност, но и предвидимост. Затова и е нужно да се говори за пълен мандат, яснота и дългосрочни ангажимент за реформи. Мария Габриел постави и акцент, че е чула много епитети, но тя не си е позволила нито един такъв. Чула и предупреждения, че провала ще се отрази на кариерата й в европейските институции.

Днес е предложено само ротация със смяна на премиера и вицепремиера, а да бъде предложен състав с настоящото правителство, а да продължат разговорите по споразумението, но и това не било прието.

Имахме достатъчно време и за преговори и за детайли. Няма вариант за седем дни още преговори, затова и най-логичният вариант е утре да се върне папката с мандата„, беше най-ясна и конкретна в този момент Габриел.

Снимка: Стефан Василев, БГНЕС

Отново уклончива Мария Габриел след пореден въпрос от страна на присъстващите на брифинга, заяви, че не вижда какво още да се договаря, ако преговорите до този момент са били искрени. Тя потвърди и че продължава липсата на доверие.

В края на брифинга, отново се включи Деница Сачева след настояванията за конкретика: „Да, по-скоро отиваме на нови избори.“

Снимка: Стефан Василев, БГНЕС
Снимка: Стефан Василев, БГНЕС
Снимка: Стефан Василев, БГНЕС
spot_img

Реклама

spot_img
Тодор Стефанов
Тодор Стефановhttp://www.news24sofia.eu
Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.

Още от рубриката

Настимир Ананиев: ЦИК назначи 26 гербера в РИК и един на ПП-ДБ

ГЕРБ и ДПС все още могат да отидат заедно на избори

Земетресение от 6,5 по Рихтер удари Япония

Няма данни за пострадали и нанесени сериозни материлани щети

WSJ: Путин не стои зад смъртта на Навални

Американските разузнавателни агенции установиха, че руският президент Владимир Путин...

Поставиха журналиста от Forbes Сергей Мингазов под домашен арест

Руски съд нареди журналиста от руското издание на Forbes...

Олимпийският огън потегли към Париж

Олимпийският огън за игрите в Париж отплава за Франция...

Иранските власти ще освободят екипажа на задържания кораб MSC Aries

Екипажът на задържания кораб, който плаваше под португалски флаг,...

Fitch Ratings потвърди положителната перспектива на България във валутата „BBB“

Международната рейтингова агенция Fitch Ratings потвърди дългосрочния кредитен рейтинг на...

БСП търси най-достойните в листите за вота (СНИМКИ)

Иван Иванов очаква листа, която да спечели вота

Реклама

spot_img

Продължете да четете

ФБР припомня колко опасен е TikTok

Докато Сенатът на САЩ се готви да одобри забраната...

Русия се похвали, че е превзела село Богдановка в Донецк

На този етап украинските военни не коментират

Цирк в News24sofia.eu: Бойко Рашков нападна още един журналист, млати го с чадър (ВИДЕО)

Бившият вътрешен министър Бойко Рашков има сериозни проблеми с...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img