Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Генчовска се била подвела, нямало различия за РСМ, убеждава Бориславова

Снимка: архив БГНЕС

Министър-председателят Кирил Петков и министърът на външните работи Теодора Генчовска говорили в един глас що се отнася до темата с ветото към Северна Македония, а самата министърка била подведена, щом смята, че имало разминаване в позициите. Това каза пред БТВ говорителят на Министерски съвет Лена Бориславова.

Смятам, че става въпрос за някакво недоразумение или подвеждане на г-жа Генчовска. Защото знаем, че външната политика се води от премиера и външния министър„, коментира тя. И подчерта – съветниците на премира по външнополитически теми „нямали глас“.

Съветниците, чиято роля е да формират мнението на правителствения глава по тези теми, обаче нямали съществено влияние, поне според Бориславова. „Те нямат роля, това не са лица, които изразяват мнение пред нашите външнополитически партньори. Съветниците съветват. Те не водят външна политика.“

Водещата партия очевидно застава зад външния министър Генчовска и, съдейки по думите на Бориславова, нейната оставка няма да бъде искана: „Щастливи сме, че тя е с нас. Защото за разлика от инерцията, която има във МВнР, тя има желание за активен диалог, тя бе и вчера с министър-председателя в Битоля.“ Тя също така отново преповторила заявената многократно вече, поне официално, позиция – няма да има „да“ от България към Скопие, докато няма конкретни резултати.

Засегната бе и темата с ареста на експремиера Бойко Борисов на 17 март, който преди дни съдът обяви за незаконен. „Не съм била свидетел на такава всеобща еуфория и празнуване, каквото се случи в тази нощ. И ако дойде някакво разочарование, то е, че все още явно го няма пълния пакет от доказателства и желание на разследващите органи, включително в лицето на прокуратурата, да извършат всестранно разследване„, коментира Бориславова. И посочи като аргумент – все още държавното обвинение отказва да разпита бизнесмена-изгнаник в Дубай Васил Божков.

По темата БНБ и неизбирането на Любомир Каримански за гуверньор на централната банка – правителственият говорител отново преповтори тезата на водещата партия – личността на Каринмански не била подкрепена заради съмнения в неговата професионална биография. Не било проблем обаче да остане като шеф на бюджетна комисия, какъвто въпрос повдигнаха от ГЕРБ.

Надявам се, че в някой момент ще си научим урока, че сме в четворна коалиция, което значи, че ни трябва подкрепа поне от тримата ни партньори. А в същото време по-важното не е да се наложим на някакви постове, това не го разбирам като политика„, призова към единение правителственият говорител.

А като цяло – правителството имало много успехи, смята Лена Бориславова, но проблемът бил в комуникацията им с хората.

spot_img

Реклама

spot_img
Тодор Стефанов
Тодор Стефановhttp://www.news24sofia.eu
Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.

Още от рубриката

Русия удари село в Донецка област – има жертви

В резултат на ракетна атака срещу село Удачное в Донецка...

Великобритания праща бомби с лазерно насочване в Украйна

Новият пакет военна помощ на Обединеното кралство за Украйна ще...

Путин разкри: Първата ми визита в чужбина ще е в Китай

Руският президент Владимир Путин обяви в четвъртък намерението си да...

Литва и Беларус си размениха обвинения за провокации

Литва и Беларус си размениха обвинения за провокации. Това съобщи...

Двама младежи от Калипетрово са в ареста заради порнографски материали с деца

Двама младежи от Калипетрово са в ареста заради порнографски...

Премиерът на Хаити подаде оставка

Министър-председателят на Хаити Ариел Хенри подаде оставка, съобщава "Ройтерс"....

Доклад на ОССЕ: Хиляди украинци са незаконно задържани от Русия

Незаконното задържане на цивилни украинци в окупираните от Русия...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Ще ни дават ли отново „магически хапчета“ преди изборите?

Социологът Димитър Ганев заяви, че избирателната активност няма да...

ДПС номинира за евродепутат Елена Йончева

На заседание в понеделник Областният съвет на ДПС в...

Десет души загинаха при катастрофа между хеликоптери в Малайзия

Инцидентът е станал при репетиция за военен парад

Швеция укрепва границите на НАТО с войски в Латвия

Швеция ще изпълни плановете си да изпрати войски в...

Иран отрича скоро да получи руски изтребители Су-35

Техеран опровергава информация за предстояща доставка

Китай приютява кораб, свързан с оръжейни трансфери на КНДР и Русия

Китай осигурява акостиране на санкциониран от САЩ руски товарен...

ИТН има готов отбор да побеждава

"Има такъв народ" има готов отбор да побеждава. В...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img