Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Еврокомисар към Мъск: „Туитър“ ще играе по правилата ни

Снимка: EPA / Информационна агенция News24sofia.eu

Илон Мъск вече притежава „Туитър“, но евркомисарят за вътрешния пазар Тиери Бретон заяви, че ще следи внимателно самозваният „абсолютист на свободата на словото“ да не превърне социалната медия в платформа за реч на омразата, цитира думите му европейската редакция на американския вестник „Политико“

След като Мъск написа в „Туитър“ „птицата е освободена“, комисарят по вътрешния пазар Тиери Бретон отговори „В Европа птицата ще лети според нашите правила„.

Поглъщането на „Туитър“ от Мъск, съобщено в четвъртък вечер, може да има огромни последици за бъдещето на сайта, особено ако бившият президент на САЩ Доналд Тръмп бъде допуснат обратно в платформата и ако Мъск разхлаби правилата, недопускащи разпространението на реч на омразата и дезинформация.

Мъск обеща в четвъртък, че платформата няма да се превърне в „безплатен адски пейзаж, където всичко може да се каже без последствия„.

Публикацията на Бретон беше придружена от хаштага #DSA, препратка към Закона за цифровите услуги, който изисква от доставчиците на цифрови услуги да предприемат бързи действия срещу незаконно онлайн съдържание, като реч на омразата.

Комисарят също разпространи в „Туитър“ и видео, показващо него и Илон Мъск през май след обсъждане на Закона за цифровите услуги.

В клипа Бретон казва на Мъск „Бях щастлив да ти обясня DSA, новия регламент в Европа„, а Мъск отговаря: „Съгласен съм с всичко, което каза„.

Това каза той„, написа Бретон в петък.

Мъск уволни главния изпълнителен директор Парадж Агравал, главния финансов директор Нед Сегал и директора но правните въпроси и политиката на компанията Виджая Гаде.

Основателят на SpaceX намекна, че има планове да съкрати работни места, хвърляйки около 7500-те служители в „Туитър“ в неизвестност за бъдещето им.

Илон Мъск в писмо до рекламодателите посочи, че иска да създаде цифрова платформа за обсъждане на широк спектър от мнения. Ето защо той придобивал социалната мрежа „Туитър“.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Съд в Париж осъди сепаратист от ЕТА

Егоиц Урутикоетксеа получи 2 години условно

Дипломатическата война между Русия и Латвия продължава

Кремъл реши да изгони двама латвийски дипломати

Русия удари село в Донецка област – има жертви

В резултат на ракетна атака срещу село Удачное в Донецка...

Великобритания праща бомби с лазерно насочване в Украйна

Новият пакет военна помощ на Обединеното кралство за Украйна ще...

Путин разкри: Първата ми визита в чужбина ще е в Китай

Руският президент Владимир Путин обяви в четвъртък намерението си да...

Литва и Беларус си размениха обвинения за провокации

Литва и Беларус си размениха обвинения за провокации. Това съобщи...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

20 години затвор за Георги Семерджиев и на втора инстанция

И на втора инстанция 20 години затвор за Георги...

ИТН има готов отбор да побеждава

"Има такъв народ" има готов отбор да побеждава. В...

Путин обуздава прокуратурата за изземането на частни активи

Руският президент Владимир Путин напомни на прокуратурата, че изземането...

Кирил Петков посъветва ГЕРБ да се отърсят от Пеевски (ВИДЕО)

"Господин Пеевски и Господин Борисов не притежават тази държава....

Лекари: Просто е – ваксинирайте се

След като две бебета починаха от коклюш

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img