Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Елена Поптодорова пита за другите взривове у нас в последното десетилетие

Снимка: БГНЕС

И сега реакцията на българските власти остава уклончива и свенлива. Изгонването на руски дипломат е стандартна реакция и Елена Поптодорова остава в очакване на последващи стъпки от страна МВнР и властта. В студиото на БНТ тя припомни, че и след разкритията по аферата „Скрипал“ България е останала май единствената държава, която не е изгонила руски дипломати от общо около 160 дипломати от страните-членки и Запада.

Колко още имущество, а и жертви трябва да има, за да бъде защитена българската земя, пита Поптодорова и припомни, че у нас са се случили и други взривове през този период, включително и с жертви, като например този на Петолъчката, за който никой не говори. Не се знае дали изобщо има разследване по случая и какви са изводите от него.

Елена Поптодорова припомни, че именно когато „Белинкат“ разкри, че опитът за преврат в Черна гора е с участието на ГРУ и той е подготвен на българска територия, по същото време се сключва споразумение между за сътрудничество между българската и руската прокуратури и то въпреки, че фондът на Навални излиза с изобличаваща информация за синовете на руския главен прокурор Чайка.

Поптодорова е разочарована, че десетилетия наред все още върви мъчителен процес по еманципация на националното съзнание от дълго култивираната и безкритична вяра, че Русия е крайното добро. Трогателна е наивността на някои политици, които смятат, че могат да намерят с Русия обща плоскост на база на утвърдени в Западния свят ценности като например суверенитет и сигурност. В общуването с Русия трябва да има друг филтър и той трябва да е да база самочувствие, обясни Елена Поптодорова. Този филтър не трябва да се базира обаче на религия, православие и славянство, култура, тъй като това би ни вкарало в капана на руската геополитика, в който сме и в момента.

По думите й в последните десетилетия нападенията са неизменно от страна на Русия, а опитът й показва, че и в следващите години ще имаме „повече от същото“. Трябва да сме и с едно наум, че Русия разглежда Черно море като нейно езеро. Едва ли ще се стигне до гореща война, тъй като най-малкото Русия би била губеща от нея, а и дипломацията на Европа е изградена на други принципи. Да бъдат проследени потоците пари, съветва Елена Поптодорова.

spot_img

Реклама

spot_img
Тодор Стефанов
Тодор Стефановhttp://www.news24sofia.eu
Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.

Още от рубриката

Съд в Париж осъди сепаратист от ЕТА

Егоиц Урутикоетксеа получи 2 години условно

Дипломатическата война между Русия и Латвия продължава

Кремъл реши да изгони двама латвийски дипломати

Русия удари село в Донецка област – има жертви

В резултат на ракетна атака срещу село Удачное в Донецка...

Великобритания праща бомби с лазерно насочване в Украйна

Новият пакет военна помощ на Обединеното кралство за Украйна ще...

Путин разкри: Първата ми визита в чужбина ще е в Китай

Руският президент Владимир Путин обяви в четвъртък намерението си да...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Азия – най-засегнатият континент от климатични бедствия през 2023 г.

През миналата година Азия е била най-засегнатият регион в...

Десет души загинаха при катастрофа между хеликоптери в Малайзия

Инцидентът е станал при репетиция за военен парад

КЕВР глоби АЕЦ „Козлодуй“ с 604 хил. лева

Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) наложи имуществена...

Двама младежи от Калипетрово са в ареста заради порнографски материали с деца

Двама младежи от Калипетрово са в ареста заради порнографски...

Прокуратурата поиска задържане под стража на Марин Димитров

Прокуратурата е внесла в Софийския градски съд за налагане...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img