Ексклузивно в NEWS24sofia.eu! Има ли нередности в Центъра за временно настаняване в столичния квартал „Люлин“?

„В Столичната община има три кризисни центъра за настаняване и този в „Люлин“ е с най-голям капацитет – до 270 места“, обясни пред разследващия журналист на Информационна агенция News24sofia.eu Тодор Стефанов – Минка Йовчева – шеф на общинската дирекция „Социални дейности“.

Прочитания 10868
50 72

Има ли нередности в Центърът за временно настаняване (ЦВН), намиращ се в блок 464 на „Люлин“?

От сигнал до общественото радио (БНР) става ясно, че около (ЦВН) имало дрогирани 8-9-годишни деца.

От няколко месец в района на центъра има момчета и момичета, които водят мъже и правят любов с тях за пари„, твърди читател на медията.

Социалните работници и психолозите знаят какво се случва, но крият от полицията и журналистите. Ако гръмне скандал в медиите ще има уволнени, а никои не иска да остава без работа в COVID – криза„, допълва се в сигналът.

По думите на нашия читател масово пред сградата на центъра има непълнолетни деца, които пушат цигари и ползват нарокотици.

„Мсово пият бира, кафета, псуват, заплашват всеки, които им направи забележка да спазват обществения ред„, разказва читателя.

Всъщност Центърът за временно настаняване (ЦВН) се намира съседство е 9-то РПУ – София, показва справка на News24sofia.eu.

Сийка Георгиева, която преди време е живяла в същия център твърди пред БНР: „В ЦВН от години живеят хора, които изкарват хиляди на месец, а други, които се нуждаят от подслон, остават на улицата„.

Имало е и протест от живущите в близост, заради нощни писъци на гейове, но директорката Андонова не е взела мерки. Няма и контрол на влизащите в Центъра, твърди Сийка Георгиева.

В Столичната община има три кризисни центъра за настаняване и този в „Люлин“ е с най-голям капацитет – до 270 места“, обясни пред разследващия журналист на Информационна агенция News24sofia.eu Тодор Стефанов – Минка Йовчева – шеф на общинската дирекция „Социални дейности“.

Там пребивават лица с различни съдби и поведение. Опитваме се да създадем добра среда за живеене.“

В съседство е блокът, в който се помещава Девето районно полицейско управление. Ако има факти, свързани с насилие, разпространение на наркотици или други нарушение на реда, редно е да се подаде сигнал в полицейското управление„, подчерта Йовчева.

*Очаквайте подобности утре в предаването „Още от деня“ с водещ Димитър Иванов. Утре нашия разследващ журналист Тодор Стефанов ще се включи на живо в предаването на живо с преставител на Столична община.

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Тодор Стефанов

Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.
editor
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

CNN: COVID-19 вече е убил повече американци от испанския грип през 1918 г.

Въпреки всички научни и медицински постижения през последните 103 години, пандемията от COVID-19 вече е убила повече американци, отколкото тази от испанския грип през 1918 г., констатира CNN. Според университета „Джон Хопкинс“ жертвите на коронавируса в САЩ са над 675 000, което е повече от смъртните случаи в страната, причинени […]