ЕКСКЛУЗИВНО! Приятелят на жестоко убитата 17-годишната бременна Мария Христова говори пред News24sofia.eu за посегателствата от пастрока й (СНИМКИ)

Цялото Недялско е знаело за сексуалните щения на пастрока Йовчо, твърдят съселяни

Прочитания 90292
0 0

Убитото 17-годишно бременно момиче в Ямболско – Мария Христова, разказвало преживе за посегателствата от доведения й баща, научи ексклузивно Информационна агенция News24sofia.eu.

Както вече медията ни съобщи в понеделник, че пастрокът й – 44-годишният Йовчо Стоянов остава за постоянно в ареста. Виж видеото на журналистът ни Тодор Стефанов по-долу в материала.

Припомняме още, че тялото на Мария Христова беше открито седмица след изчезването й в изоставен кладенец.

Мария и съпругът й Янчо

Пастрокът й е посегнал на Мария и тя се е съпротивлявала. Това е моята теория. Те живеят близо до кладенеца. Майка й замина за Русе и явно са останали сами. В деня на трагедията аз бях на работа”, разказва приятелят на Мария пред репортер на News24sofia.eu.

Живея близо до кладенеца. Вечерта чух някакви животни и извиках приятели, за да проверим какво се случва. Там намерихме Мария”, разказва още мъжът, открил трупа.

По време на разследването е установено, че издирваната непълнолетна Мария Христова е била удушена, след което трупът е бил изхвърлен в кладенец в селото. Обвиняемият е съжителствал с майката на пострадалата и отрече пред Съда да е извършител. Защитата му поиска по-лека мярка, заради здравословни проблеми, но съдията постанови най-тежката, която може да бъде обжалвана пред Апелативния съд в Бургас.

По думите на окръжния прокурор Милен Божидаров обвинението може да претърпи промяна към по-тежко, предвид жестокостта с която е извършено престъплението.

Тялото на Мария Христова е намерено случайно от трима нейни приятели от детинство на 19 август вечерта. Трите момчета чули да вият чакали и отишли да видят какво се случва. „Чухме вой на чакали и решихме да проверим. Аз и двама мои приятели тръгнахме към мястото, то се оказа изоставен имот в селото. Те двамата влезнаха, но аз останах на улицата. В един момент ме викнаха и тогава видях дрехите на Мария. Знам, че бяха нейните, защото по-рано я видях в центъра. Носеше бял потник и сини къси гащи“ – това казва приятел на Мария.

Той споделя също, че за последно я е видял малко преди да я вземе Йовчо Стоянов.

Друг съкрушен приятел на убитото момиче, което беше бременно в третия месец с близнаци, споделя, че само вторият й баща я е взимал от центъра и карал към тях. „В тях спалнята е счупена, шкафът обърнат. Йовчо е целият надран, а обецата на Мария стоеше паднала на земята„, това казва през сълзи приятел на удушената девойка.

Имената на момчетата, който намериха Мария Христова в късните часове на 19 август, са запазени в тайна, а младокът, който е открил трупа, каза, че когато е видял изплувалото тяло, „му е станало лошо“.

Момчетата са метнали по няколко камъка в кладенеца и тогава са видели ужасяващата гледка. Ръката и сините къси гащи на Мария са изплували от кладенеца и тримата тийнейджъри не са могли да повярват на очите си. Тогава един от тях е осъзнал, че това е именно тяхната приятелка от детските години Мария.

КАРЕ: Аутопсия

При аутопсията на Мария Христова съдебните медици са установили, че момичето е било бременно в третия месец, единият от плодовете обаче е нямал жизнени функции, преди бъдещата майка да бъде зверски убита.

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Тодор Стефанов

Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.
editor
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Темата на News24sofia.eu! Бюрото ми е по-добро от НСО-то ти: Гешев пред правната комисия (ОБЗОР)

Бюрото по защита към главния прокурор е най-добре функциониращият орган за охрана в България, работи по-ефективно от Националната служба за охрана (НСО) и ако премине в Министерството на правосъдието, каквото е предложението на „Има такъв народ“ качеството ще падне значително, заплатите ще бъдат по-ниски и ще се стигне до реваншизъм. […]