ЕК наказва България – не въвела изцяло правилата за борба с тероризма

Правилата е трябвало да влязат в сила до 2018 г.

Прочитания 374
0 0
Снимка: EPA

Европейската комисия завежда наказателни процедури срещу България, Германия, Полша и Португалия, защото не са въвели изцяло европейските правила за борба с тероризма, съобщава Нова телевизия.

От ЕК уточняват, че това засяга определенията за терористично престъпление и за правата на жертвите на тероризма.

Съгласно европейските като престъпление е определено пътуването в чужбина за извършване на терористично действие, връщането в или пътуването до ЕС за такива дейности, обучението с терористична цел и финансирането на тероризма.

Правилата предвиждат осигуряването за жертвите на тероризъм на достъп до надеждна информация, а също и до професионални услуги за възстановяване.

ЕК посочва, че страните членки на ЕС е трябвало да въведат правилата в националното законодателство до 8 септември 2018 г. Четирите държави разполагат с два месеца, за да отговорят на комисията.

Контакти и информация за автора:

Редакция на News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

От Атлантическия съвет искат отчет на договорите с РСК МиГ

Искрено се надяваме пилотът да бъде открит жив и невредим! Уверени сме, че Министерството на отбраната е привлякло всички необходими за това ресурси. Това се казва в позиция на Атлантическия съвет по повод инцидента с падналия изтребител МиГ-29 в Черно море по време на учение. От организацията препоръчват да спре […]