ДПС не искат властта заради самата власт (ВИДЕО)

Прочитания 20835
0 0
Снимка: БГНЕС

ДПС не се занимава с предположение, не търсим, не създаваме интриги, не очакваме и не искаме власт заради самата власт. Това заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ от трибуната 46-о Народно събрание при откриването му.

Господин Иванов, ако имате комплекси от миналото, не ги адресирайте към другите, обърна се още в началото на изявлението си Карадайъ към председателя на ПГ на ДБ, който говори преди него.

Разклащането на суверенитета е да се чака указание от чужди посолства, олигарси, медиен монополист като Прокопиев с корупционните им намерения, заяде се лидерът на ДПС. Партията на олигархията и на медийните монополисти не бива да има съзидателен тон, изтъкна Карадайъ.

Днес е паметен ден в българската история, конституира се 46-то Народно събрание след краткия живот на 45-ия парламент, отчете Карадайъ.

Докато някои размишляват, предполагат, коментират или открито твърдят кой от бъдещия кабинет има връзка с ДПС, колко и как спечелилата или някоя друга партия има връзки с ДПС, ние от ДПС работим за това да има правителство и България да започне да излиза от кризата. Ние работим за това как животът на всички български граждани да се подобри, да живее достойно, да бъде удовлетворителен тук, в България, открои Мустафа Карадайъ.

Ние спешно трябва да се справим с много задачи, за да бъдем в крак с европейските държави. Резултатите от изборите ясно показали волята на народа – тя обаче минава през диалог и в името на голямата цел, посочи Карадайъ.

По думите му промяната минава през мъдрост, държавническо поведение и експертен капацитет. Ако заменим едно безвремие с друго безвремие няма смисъл да си губим времето. Ако вместо от джипката, от телевизора чакаме какви постижения имат управляващите, няма смисъл да си губим времето, подчерта Карадайъ.

Според него всички, които искат да управляват, трябва да знаят, че няма време, а час по-скоро трябва да има приоритети и да се представи управленската програма. Той настоя управленската програма да бъде ясна и с възможно най-кратките срокове. Успехът изисква жертви и всички ние трябва да бъдем готови за това. Реформите изискват по-голямо доверие, но от ДПС са готови за диалог. Карадайъ призова всички партии да имат отговорност пред бъдещето на страната. Българските граждани са изтощени от предизборни обещания и демонстрация на безпомощност прикрита с арогантно поведение. Българските граждани знаят, че властта произтича от тях, обясни Карадайъ.

Той се надява новите управляващи да знаят, че предстоят много работа и важни решения. Моментът е исторически, мисията е историческа и няма нищо по-велико от това да имаш волята и решимостта с нужния капацитет и визия да промениш света, отбеляза Карадайъ.

Той пожела успех на управляващите, като ги предупреди, че България не може да си позволи ново безвремие. Бъдете на висотата на своята отговорност. Пожелавам успешна и ползотворна работа на 46-о Народно събрание, завърши Карадайъ.

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Тодор Стефанов

Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.
editor
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

"Изправи се! Ние идваме" готови да се върнат на площада веднага (ВИДЕО)

Да се изпълни волята на обикновените хора на страната – да живеят в справедлива, богата правова държава. Това заяви Мая Манолова от „Изправи се! Ние идваме“ в декларация на партията в първия ден на 46-то НС. Тя обясни защо е сменено името на групата, „защото призивът „мутри вън“ не е […]