Реклама

https://www.gerb.bg/bg

ДПС не искат властта заради самата власт (ВИДЕО)

Снимка: БГНЕС

ДПС не се занимава с предположение, не търсим, не създаваме интриги, не очакваме и не искаме власт заради самата власт. Това заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ от трибуната 46-о Народно събрание при откриването му.

Господин Иванов, ако имате комплекси от миналото, не ги адресирайте към другите, обърна се още в началото на изявлението си Карадайъ към председателя на ПГ на ДБ, който говори преди него.

Разклащането на суверенитета е да се чака указание от чужди посолства, олигарси, медиен монополист като Прокопиев с корупционните им намерения, заяде се лидерът на ДПС. Партията на олигархията и на медийните монополисти не бива да има съзидателен тон, изтъкна Карадайъ.

Днес е паметен ден в българската история, конституира се 46-то Народно събрание след краткия живот на 45-ия парламент, отчете Карадайъ.

Докато някои размишляват, предполагат, коментират или открито твърдят кой от бъдещия кабинет има връзка с ДПС, колко и как спечелилата или някоя друга партия има връзки с ДПС, ние от ДПС работим за това да има правителство и България да започне да излиза от кризата. Ние работим за това как животът на всички български граждани да се подобри, да живее достойно, да бъде удовлетворителен тук, в България, открои Мустафа Карадайъ.

Ние спешно трябва да се справим с много задачи, за да бъдем в крак с европейските държави. Резултатите от изборите ясно показали волята на народа – тя обаче минава през диалог и в името на голямата цел, посочи Карадайъ.

По думите му промяната минава през мъдрост, държавническо поведение и експертен капацитет. Ако заменим едно безвремие с друго безвремие няма смисъл да си губим времето. Ако вместо от джипката, от телевизора чакаме какви постижения имат управляващите, няма смисъл да си губим времето, подчерта Карадайъ.

Според него всички, които искат да управляват, трябва да знаят, че няма време, а час по-скоро трябва да има приоритети и да се представи управленската програма. Той настоя управленската програма да бъде ясна и с възможно най-кратките срокове. Успехът изисква жертви и всички ние трябва да бъдем готови за това. Реформите изискват по-голямо доверие, но от ДПС са готови за диалог. Карадайъ призова всички партии да имат отговорност пред бъдещето на страната. Българските граждани са изтощени от предизборни обещания и демонстрация на безпомощност прикрита с арогантно поведение. Българските граждани знаят, че властта произтича от тях, обясни Карадайъ.

Той се надява новите управляващи да знаят, че предстоят много работа и важни решения. Моментът е исторически, мисията е историческа и няма нищо по-велико от това да имаш волята и решимостта с нужния капацитет и визия да промениш света, отбеляза Карадайъ.

Той пожела успех на управляващите, като ги предупреди, че България не може да си позволи ново безвремие. Бъдете на висотата на своята отговорност. Пожелавам успешна и ползотворна работа на 46-о Народно събрание, завърши Карадайъ.

https://www.youtube.com/watch?v=FMPffOvACwQ&feature=youtu.be

spot_img

Реклама

spot_img
Тодор Стефанов
Тодор Стефановhttp://www.news24sofia.eu
Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.

Още от рубриката

Съд в Париж осъди сепаратист от ЕТА

Егоиц Урутикоетксеа получи 2 години условно

Дипломатическата война между Русия и Латвия продължава

Кремъл реши да изгони двама латвийски дипломати

Русия удари село в Донецка област – има жертви

В резултат на ракетна атака срещу село Удачное в Донецка...

Великобритания праща бомби с лазерно насочване в Украйна

Новият пакет военна помощ на Обединеното кралство за Украйна ще...

Путин разкри: Първата ми визита в чужбина ще е в Китай

Руският президент Владимир Путин обяви в четвъртък намерението си да...

Литва и Беларус си размениха обвинения за провокации

Литва и Беларус си размениха обвинения за провокации. Това съобщи...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Румен Радев: Решението за либерализацията най-сетне се случи със сериозно закъснение

Същите хора, които отхвърлиха ветото върху промените в Закона...

Лошо качество на водата в седем населени места във Варненско

Водата от водопроводната мрежа в седем населени места във...

16 млн. лв. получават земеделците за напояване за 2024 г.

16 млн. лева ще бъдат предоставени тази година на...

Премиерът на Хаити подаде оставка

Министър-председателят на Хаити Ариел Хенри подаде оставка, съобщава "Ройтерс"....

Лондон чу ООН за бежанците, но праща нелегалните в Руанда

Британският министър на вътрешните работи Джеймс Клевърли във вторник...

Новият пакет военна помощ на САЩ тръгва за Украйна до дни

Първите доставки на американска военна помощ, включително тактически ракети...

Спасиха две деца от пожар в апартамент в софийския квартал „Люлин“, възникнал докато дядо им бил за банички

Съсед обаче разказва, че децата - на 2 и на 8 г., често били оставяни сами, а възрастният мъж лъхал на алкохол

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img