ДПС: България изпусна всички влакове да подкрепи земеделието

Views 11771
0 0
Снимка: БГНЕС

България е изправена пред сериозен риск от продоволствена криза. Това заяви от трибуната на парламента в декларация Имрен Мехмедова от ДПС. Липсват мерки за подкрепа на селскостопанските производители, допълни тя. Няма целенасочено отношение към земеделието, по думите й. Няма законодателен график в сектор Земеделие. Само у нас няма мерки за подкрепа на сектора след войната в Украйна, по думите й.

Необходими за спешни мерки, категорична бе Мехмедова. Трябва да се осигурят поносими цени на фуража и хляба, изтъкна тя. ДПС са притеснени от данните на ООН, че зърното в световен мащаб ще стигне само за 10 седмици. Затова са нужни мерки, според партията. 30% от млечните ферми са пред фалит, предупреди Мехмедова. България изпусна всички влакове, каза още тя. Продоволствената сигурност е част от националната сигурност, предупредиха от ДПС. Системно недофинансиране виждат от ДПС в сектор плодове и зеленчуци.

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Таня Манолова

editor
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Жена загина при челна катастрофа във Великотърновско

Жена загина при челен сблъсък между два автомобила във Великотърновско. Пътният инцидент е станал тази сутрин на пътя между село Мерданя и град Златарица. 40-годишната жена е шофирала единия от автомобилите. Другият водач е със счупен крак. Той е настанен във великотърновската болница. Пътят остава затворен за движение. По случая […]