Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Дончев все още очаква новия план за възстановяване и устойчивост

Томислав Дончев, снимка: БГНЕС

Заместник-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев заяви, че „не обича критикарството на дребно„, затова и ще си позволи да коментира новите политики и проекти в плана за възстановяване и устойчивосткогато ги види. Коментарът си той направи по време на онлайн дискусия на тема България след COVID-19 – възстановяване и развитие.

Според него няколко месеца забавяне няма да повлияят негативно и нищо фатално няма при разработването на новия план. Ако служебното правителство има конкретни действия по разработването на плана, нека ги направи и ние ще ги коментираме, когато го представят, подчерта още Томислав Дончев.

Единственият шанс зеленият пакт да бъде успешно начинание е да има успешни политики, процеси на позеленяване в целия свят и Европа да бъде глобалният лидер на възможност да продава и да разработва технологии, е мнението на Дончев. На него все още не му е ясно как може да се обясниче се затварят вътрешни мощности в цяла Европа, а в същото време някъде в Азия се отварят нови въглищни централи. Затова й обясняването на Зелена сделка на обикновените хора и изключително трудно.озеленяване

По думите му това е един много особен феномен и вероятно това е предизвикателството на последното десетилетие – публичните политики стават все по-сложни и по-сложни.

Той открои като много типични примери две радикални малцинства. Първите са тези, които искат позеленяване колкото се може по-бързо, ако може и след една година, а другите са заетите в най-критичните райони, които са силно скептични и агресивни спрямо позеленяване. Това не е добра среда за сложна и предизвикателна реформа, изтъкна Томислав Дончев.озеленяване

За него първата тема, която трябва да се подхване е създаването на минимум обществен консенсус, който да позволи, доколкото е възможно безконфликтно и безпроблемно да се следват процесите. Дончев посочи, че необичайно имаме дефицит в инвестирането на повече мисъл, повече адекватна и обществена дискусия. Всички нови политики са възможност и предизвикателство, и Дончев би искал да избяга от захаросания разговор. Истината е, че бъдещето е пълно с възможности и предизвикателства и ние трябва да бъдем достатъчно умни, бързи, организирани и консолидирани, за да използваме всички възможности, подчерта Дончев.

Ако Европа остане сама в това начинание, ефектът няма да бъде толкова добър колкото се очаква, посочи Томислав Дончев.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Съд в Париж осъди сепаратист от ЕТА

Егоиц Урутикоетксеа получи 2 години условно

Дипломатическата война между Русия и Латвия продължава

Кремъл реши да изгони двама латвийски дипломати

Русия удари село в Донецка област – има жертви

В резултат на ракетна атака срещу село Удачное в Донецка...

Великобритания праща бомби с лазерно насочване в Украйна

Новият пакет военна помощ на Обединеното кралство за Украйна ще...

Путин разкри: Първата ми визита в чужбина ще е в Китай

Руският президент Владимир Путин обяви в четвъртък намерението си да...

Литва и Беларус си размениха обвинения за провокации

Литва и Беларус си размениха обвинения за провокации. Това съобщи...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Сенатът на САЩ придвижи чуждестранната военна помощ

Отпускането на милиарди долари чуждестранна помощ за Украйна, Израел и Тайван...

Кулоарно напрежение и пленарни сръдни за оставката на Росен Желязков

Няма кворум за днешното заседание на Народното събрание (НС)....

Столичанин попадна в ареста след агресия на пътя

Хвърлил по жена запалена цигара и я хванал за врата

Евродепутатите се разтревожиха от руските имоти в България

Европейският парламент призовава за твърд отговор срещу руската намеса. Евродепутатите...

Костадинов очаква нова-стара сглобка след 9 юни (ВИДЕО)

Парламентарната група на "Възраждане" очаква ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС...

Габриела Славова остава в ареста, обвинена в убийството на Пейо Пеев

Габриела Славова остава в ареста, като обвиняема за убийството...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img