До септември Топлофикация-София ще възстанови надвзетите пари за парно

Прочитания 120
0 0

Хората се чувстват излъгани от намалението, заяви председателят на енергийната комисия в парламента Валентин Николов. Затова от комисията решихме да разясним как точно се случва намалението и как върви връщането на надвзетите суми.

Най-големият потребител на природен газ е „Топлофикация- София“. Именно на нея са и най-много възстановени суми в сравнение с останалите топлофикационни дружества, стана ясно от отчета на КЕВР.

Енергийният министър Теменужка Петкова изтъкна, че предоговарянето на цените на газа е успех за потребителите и бизнеса. 195 милиона лева вече са възстановени от „Булгаргаз“, стана ясно от думите й. В ход е връщането и на останалите средства. В 30-дневен срок, след като парите стигнат до дружествата, те ще направят изчисление колко трябва да възстановят на потребителите.

От „Булгаргаз“ обясниха, че за пет дни са изчислили колко пари трябва да бъдат върнати на клиентите си. На 9 юни е започнало възстановяване на надвзетите суми. От столичното парно обясниха, че вече е създадена организация и се работи интензивно по изчисляване на сумите, които хората ще получат обратно. Част от потребителите ще знаят още през юли колко ще им бъде възстановена сумата.

Тези на прогнозен отчет ще имат информацията в средата на юли. Могат да обжалват през август и след това ще е ясно колко ще им се възстанови. До края на септември възстановяването на парите да е приключило, са намеренията на „Топлофикация- София“.

/Снимка: БГНЕС

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Образът на ЕС за българите - стабилен, но и застрашен

Образът на ЕС в очите на българите е стабилен, но и застрашен. Това показва проучване на „Галъп интернешънъл“, проведено между 27 май и 2 юни сред 1000 пълнолетни българи. Повечето от запитаните не са достатъчно информирани за мерките, които ЕС предприема за справяне с кризата, породена от коронавируса. Най-ниска информираност се […]