Реклама

https://www.gerb.bg/bg

До момента няма данни за загинали или пострадали българи при стрелбата в концертна зала в Москва (ВИДЕО)

Снимка: (архив) Борис Иванов, Информационна агенция „Нюз 24“ / www.news24sofia.eu

По информация на посолството на Република България в Москва, до този момент няма данни за загинали или пострадали български граждани при стрелбата в концертна зала в Москва, съобщиха от Министерството на външните работи, предава БТА.

Посолството на Република България в Москва е в контакт с местните власти, следи ситуацията и е готово да окаже съдействие при необходимост, допълват от МВнР.

При нужда от съдействие българските граждани могат да се обръщат към посолството на Република България в Москва, Руска Федерация на следния телефонен номер: + 7 495 234 02 26. Телефон за екстрена връзка: 007-910-457-2835. Сигнали може да се подават и на следния имейл адрес: EMBASSY.MOSCOW@MFA.BG

Сигнали и молби за съдействие при бедствени ситуации на български граждани се приемат денонощно и на телефонните линии на дирекция „Ситуационен център„: +359 2 948 24 04; +359 2 971 38 56 или на имейл: CRISIS@MFA.BG

@news24sofia.eu Масова стрелба в концертна зала в Москва, над 40 жертви и поне 100 ранени #news24sofia #news24sofiaeu #fyp #foryou ♬ original sound – News24sofia.eu

Стрелба, последвана от огромен пожар в концертната зала с 6000 места „Крокус сити хол“ снощи в Красногорск в Подмосковието, отне живота на най-малко 40 души. Ранените са 145 ранени. Сред пострадалите има и деца.

Според различни източници нападателите са били между трима и петима. Те са носели тактически униформи и автоматични оръжия. Първо са открили огън по охраната на залата, намираща се в Крансогорск, което е северозападно предградие на руската столица. След това нападателите са започнали да стрелят по зрителите, присъствали на концерт на групата „Пикник“.

По последни данни на Министерството на здравеопазването от ранените 145 души в нападението срещу концертната зала „Крокус сити хол“ в Подмосковието 115 души, в това число и пет деца, са хоспитализирани в болници. Според новинарския канал База в Телеграм загиналите в атентата вече са 62, предаде „Ройтерс“.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Откриха корозирала авиобомба край София (СНИМКА)

Боеприпасът е унищожен от военнослужещи

ЕС по пътя към нулеви емисии – задава се остър завой

Проблеми както по отношение на търсенето, така и по...

Хиляди на пореден протест срещу управляващите в Унгария

Искат реформа в мерките закрилата на детето

МВФ открива кредитна линия от 8 млрд. долара за Колумбия

Международният валутен фонд (МВФ) съобщи в петък, че ще...

Лазаровден е

Днес православните християни отбелязват Лазаровден. В основата за празника...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Започна строителството на 1000 паркоместа на Терминал 2 на летище София

Започва строителството на открит паркинг на Терминал 2 на...

Предлага се да отпадне тайната на заплата, по директива на Европейския парламент

Предлага се директива, според която тайната на заплатата трябва...

1454 лв. месечно са нужни за издръжката на един работещ

1454 лв. месечно са нужни за издръжката на един...

Делегация на Пхенян е на визита в Москва

Севернокорейска делегация, водена от Ри Чол Ман, заместник министър-председател...

Отмениха присъдата на Харви Уайнстийн за изнасилване

Най-висшият съд в Ню Йорк отмени присъдата на Харви...

Гръцки военен кораб прeхвана два дрона на хусите в Червено море

Гръцки военен кораб служещ във военноморската мисия на Европейския...

Симеон Дянков вижда няколко опции пред ГЕРБ за правителство

Не вярвам, че служебният кабинет ще работи дълго. Това...

Трагедия с мигранти край Джибути

Шестнадесет потенциални мигранти загинаха, а други 28 са в...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img