Димитров: Обясненията на „Сиела Норма“ не се побират в здравия разум

Прочитания 4184
0 0
Снимка: архив БГНЕС

Няма как случайна машина да се озове в избирателна секция.

В това увери отново Димитър Димитров, член и бивш говорител на ЦИК в студиото на БиТиВи.

В договора между ЦИК и фирмата-доставчик на машините за изборите обаче няма клауза за допълнителни машини за резервни части.

Какво си мисли г-н Тодоров в момента в главата, всички които са край него, какво е обяснил, защо се държи като дете от детска градина, обяснявайки, че трябва да сменяме щипките на машините„, недоумява Димитров.

Той не разбира обяснението за евентуална нужда от смяна на щипките – това са едни пластмасови обикновени щипки, с които се слагат преградните пана, с които се изолира прекият достъп до гласа на избирателя.

Според него обясненията на шефа на „Сиела Норма“ не се побират в здравия разум.

Колкото е възможно машините са сертифицирани„, увери обаче Димитров.

Машините не са одитирани, защото одит е възможен само след като самите машини са работили. Одит се прави на нещо, което се е случило.

По думите му са се опитали да направят стопроцентова проверка: „Част от партиите, най-вече новите партии решиха, че това е излишно. Разбира се, цялата идея с машините е част от идеята на „промяната„.тор за разсад

Припомняме, че последно се откриха 199 машини за гласуване с неясно предназначение се намират в склад на фирмата „Сиела Норма“ в бившето Висше транспортно училище „Тодор Каблешков“. Това е трета подобна партида, след като други две – една от 228, друга от 150, бяха открити през изминалите дни, а се появиха и още 36 такива устройства във Варна. Така общо машините, които изникнаха като гъби след дъжд в страната дни преди изборите, станаха общо 613.

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Таня Манолова

editor
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Next Post

Вече има тестове за всички ученици

121 000 теста заминават за останалите 11 области