Депутатите събраха кворум заради Северна Македония

Views 12473
0 0
Снимка: архив БГНЕС

Днес в пленарна зала се регистрираха 164 народни представители, с което бе събран кворум и депутатите ще работят.

Временно изпълняващият длъжността председател на Народното събрание Мирослав Иванов откри днешното заседание на парламента.

Първа точка в дневния ред за днес е разглеждането и гласуването на три проекта на решения за одобрение на предложения от Френското председателство на Съвета на ЕС проект на Преговорна рамка за членство в ЕС на Република Северна Македония. Вносители на трите проекта са „Демократична България“, ДПС, ГЕРБ/СДС.

Тези проекти бяха обсъдени вчера в комисията по външна политика, но до съгласие не се стигна и беше гласуван само проекта, внесен от Христо Иванов.

Заявка, че няма да подкрепят решението дадоха вече от „Възраждане“ и от БСП. Реално позицията на „Има такъв народ“ не се знае каква ще е, след като има противоречие между позитивната оценка на министър Теодора Генчовска (министър в оставка от квотата на ИТН) и изказванията на лидера на партията Слави Трифонов. 

Контакти и информация за автора:

Екип на News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

България спъва развитието на ЕС, смята Илхан Кючук

„България се превръща в проблематична страна, която спъва процесите на развитие на ЕС.“ Това заяви пред БНР евродепутатът Илхан Кючук. По думите му нямаме място в това пространство на спъващите. Имаме място в пространството за развитие – да залагаме дневен ред, да налагаме различни гледни точки, които да направят ЕС […]