Бюджетна комисия балансира, Асен Василев чака пленарна зала

Прочитания 8328
0 0
Снимка: БГНЕС

Парите за пътища бяха една от основните точки в актуализацията на „големия“ бюджет за 2021 г., които успяха да приемат депутатите преди пленарното заседание, започващо в 16 часа в петък. Предстои комисията по бюджет да заседава извънредно следващата седмица, за да приеме и остатъка от законопроекта преди да изтече живота на Народното събрание.

Припомняме, че още сутринта в началото на заседанието на бюджетната комисия депутатите от ГЕРБ/СДС напуснаха и изложиха мотив, че след като не ги чуват, не искат и да пречат на работата на своите колеги.

Депутатите освен това постигнаха и разбирателство относно това, че бюджетът на НЗОК следва да бъде балансиран. Разбраха се за отпускането на 2 милиона лева за дентални протези, което бе една от спорните точки, заради които документът бе върнат в комисията. Останаха обаче редица нерешени въпроси относно финансирането на болничната и доболничната помощ. На заседанието си днес парламентът следва да приеме окончателно именно бюджета на НЗОК, който вчера стана обект отново на процедурни хватки.

В крайна сметка бюджетната комисия прие или отхвърли повечето предложения, внесени от парламентарните сили, като така с относителен консенсус ще внесе вариант на законопроекта за второ четене в пленарна зала. „В проектобюджета на правителството са добавени 500 милиона допълнителни приходи и 500 милиона допълнителни разходи. Това значи 2 милиарда и 500 милиона общо приходи и 2 милиарда и 300 милиона разходи„, лаконичен бе след заседанието на комисията Асен Василев.

Министърът отказа повече да коментира темата, докато бюджетът не бъде гласуван окончателно в зала.

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Тодор Стефанов

Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.
editor
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Парламентът се забърза и прие актуализацията на парите за здраве

Факт е актуализацията на бюджета на Националната здравноосигурителна каса. След вчерашните спорове на второ четене и провал на гласуването все пак депутатите гласуваха в пленарна зала за приемането на допълнителните пари за здраве. В крайна сметка парите за касата ще се увеличат с около 105 милиона лева. Първоначално увеличението, поне

Read More »